Себастиан Курц, бивш канцлер на Австрия, наричан „политическият вундеркинд“, се

...
Себастиан Курц, бивш канцлер на Австрия, наричан „политическият вундеркинд“, се
Коментари Харесай

Себастиан Курц се оттегля от политиката


Себастиан Курц, някогашен канцлер на Австрия, именуван „ политическият вундеркинд “, се отдръпва от политиката. Той е едвам на 35 години. Но желае да отделя повече време на сина си, който се роди предишния месец.

За решението си заяви самият Курц на конференция. В момента той оглавява консервативната Народна партия. Бе канцлер на Австрия сред 2017 и 2016 година и сред 2020 и 2021 година. По-рано тази година той напусна поста, откакто бе забъркан в следствие за корупция.

Курц стана татко предишния месец и сподели, че това е провокирало решението му. Бившият канцлер съобщи, че е получил просветление, когато видял сина си за първи път. Преди всичко чакам с неспокойствие да прекарам време с детето си и фамилията си преди да се посветя на нови професионални задания през новата година, бяха думите му пред медиите.

Моята пристрастеност към политиката, която изпитвах последните 10 години сигурно понижа в тази фаза. Аз не съм нито светец, нито нарушител - аз съм човек със мощни и слаби страни с неточности и всичко останало, което върви с това, сподели още той и посочи, че ще съобщи отговорностите си като партиен водач идните седмици.

През октомври Александър Шаленберг стана канцлер на Австрия. Като правоприемник на Курц отпред на партията се спрагя Карл Нехамер, вътрешен министър.

Курц стана външен министър на Австрия през 2013 година, когато бе едвам на 27 години. Оттогава политическата му кариера вървеше стремително нагоре.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР