Себастиан Корда бе близо до най-голямата победа в своята кариера

...
Себастиан Корда бе близо до най-голямата победа в своята кариера
Коментари Харесай

Корда: Гордея се, че успях да притисна Надал до ръба, независимо от загубата

Себастиан Корда бе покрай най-голямата победа в своята кариера през вчерашния ден, когато едвам един гейм го делеше от триумф против непобедения досега през сезона Рафаел Надал. Липсата на опит обаче за следващ път беше повода за срив в представянето на американеца, който в последна сметка позволи поврат и бе надигран от своя прославен противник.

По време на конференцията си след края на мача Корда показа, че се гордее с показаната игра, без значение от изхода на дуела. Себастиан се изрече ласкаво за своя съперник и кумир от детските години, а ето какви бяха точните му думи пред публицистите:

Despite the tough loss, Sebastian Korda was very positive overall about the experience against Nadal today.
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg)
" Всеки път, когато с Надал организираме взаимна подготовка, той ме оставя безгласен. За първи път обаче в този мач аз в действителност демонстрирах опциите си и съумявах да се опълчва на тениса му. Рафа е един от най-великите играчи на всички времена и в действителност се гордея със себе си, че съумях да го притисна до ръба, въпреки срещата да не завърши в моя изгода.

При резултат 5:2 в третия сет внезапно Надал промени радикално тактиката си. Аз се поддадох на напрежението, позволих няколко непредизвикани неточности, само че считам, че даже и с най-хубавия си тенис, мъчно можех да му се опълчва. Рафа като че ли летеше по корта и заслужи крайния триумф. Този мач вечно ще остане в съзнанието ми и се надявам, че някой ден ще направя тази последна крачка и ще победя своя кумир. " - приключи Корда.

Източник: Tennis Head

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР