Себастиан Фетел спечели 49-и полпозишън в кариерата си и ще

...
Себастиан Фетел спечели 49-и полпозишън в кариерата си и ще
Коментари Харесай

Фетел пребори пилотите на "Ред Бул" и ще стартира първи в Сингапур

Себастиан Фетел завоюва 49-и полпозишън в кариерата си и ще започва от първа позиция в утрешното съревнование за Гран при на Сингапур. Четирикратният международен първенец се показа ужасно в квалификацията на уличното трасе Марина Бей и пребори двамата водачи на " Ред Бул " Макс Верстапен и Даниел Рикардо, които диктуваха темпото през целия уикенд.

Големият противник на германеца за купата Люис Хамилтън ще започва от пета позиция зад втория водач на " Ферари " Кими Райконен.

" Крещях с цяло гърло, мощно колкото почитателите към пистата. Колата беше невероятна и съм доста благополучен, че го направихме. Още съм изпълнен с доста адреналин и мисля, че би трябвало да се успокоя малко. Просто това е едно ужасно трасе, на което колата ти оживява. Усещаш, че можеш да направиш всичко, което ти се желае ", сподели Фетел след края на квалификацията.

BREAKING: Sebastian Vettel takes pole at the #SingaporeGP ahead of Max Verstappen (P2) and Daniel Ricciardo (P3) #F1NightRacepic.twitter.com/lQONxaWJtC
— Formula 1 (@F1) September 16, 2017

Той предизвести, че надпреварата ще бъде още по-тежко, поради натоварванията, които се чакат.

На страната на германеца е статистиката. В седем от досегашните девет съревнования водачът, който започва от полпозишън съумя да завоюва и надпреварата.

Фетел, който е четирикратен победител в Сингапур, ще започва за 4-ти път от първа позиция. Той е и единствения водач, който съумя да завоюва в една година двете типични улични съревнования – Монако и Сингапур, това се случи през 2011 година През този сезон германецът още веднъж завоюва в Княжеството, тъй че може да запише втори сходен дубъл.

В първата част от квалификацията " Ферари " не демонстрираха скоростта си от третата свободна подготовка. За сметка на това водачите на " Ред Бул " още веднъж бяха доста мощни и дадоха двете най-хубави времена.

Лидерите не бяха обезпокоени и се прибраха рано в бокса, с времена гарантиращи им продължение напред. В заключителните секунди обаче стана доста забавно, като изискванията на трасето се усъвършенстваха фрапантно. Това пзоволи на Фернандо Алонсо и Щофел Вандорн да дадат трето и пето време. Сред челниците бяха и двамата водачи на " Торо Росо " Карлос Сайнц и Даниил Квят.

Изненадващо в първата част отпаднаха Ланс Строл и Фелипе Маса с " Уилямс, водачите на " Заубер " Маркус Ериксон и Паскал Верлайн, както и Кевин Магнусен с " Хаас ".

Във втория сегмент топ тимовете доста усъвършенстваха представянето си и времената паднаха фрапантно. " Ферари " се приближиха доста до своите противници от " Ред Бул ".

 Макс Верстапен беше доста бърз, само че в решителни миг не съумя да издържи на напрежението.
© Reuters

Макс Верстапен беше доста бърз, само че в решителни миг не съумя да издържи на напрежението.

Размествания измежду водещите водачи не настъпиха, като в Топ 10 се подредиха Верстапен, Рикардо, Фетел, Райконен, Ботас и Хамилтън. От " Макларън " също затвърдиха напредъка си, вкарвайки и двете коли в последната трета част, а останалите двама бяха Сайнц и Нико Хюлкенберг.

Изненадващо измежду най-хубавите 10 не попаднаха двете коли на " Форс Индия ". Серхио Перес и Естебан Окон, които се показват доста устойчиво през сезона не можаха да покажат скорост на уличното трасе и ще започват в средата на колоната на следващия ден.

Заключителните 12 минути започнаха с няколко необикновено бързи обиколки. Райконен зададе ранното движение, само че незабавно по-късно времето му беше усъвършенствано поредно от Рикардо и Верстапен, само че последната дума беше на Фетел с 1:39.669.

Пилотите на " Мерцедес " бяха едвам пети и шести, само че надлежно на половин секунда и 1.1 секунда закъснение.

При вторите минавания с нови гуми от вида ултрасофт, само Фетел съумя да усъвършенства своя резултат. Той беше по-бърз с близо две десети и записа 1:39.491. Верстапен не съумя да издържи на напрежението и даде по-слаб резултат даже от първото си излизане. Холандецът не съумя да запише първи полпозишън в кариерата си и изравни най-хубавото си достижение в подготовка – второ място.

 Себастиан Фетел ще започва от полпозишън за 49-и път в кариерата си.
© Reuters

Себастиан Фетел ще започва от полпозишън за 49-и път в кариерата си.

" Бяхме доста покрай Себастиан, само че не успяхме да спечелим. Ще забележим по какъв начин ще бъде на следващия ден, в надпреварата ще е мъчно да създадем изпреварвания, само че оставам оптимист ", сподели Верстапен.

На втора редица се подредиха Рикардо и Райконен. Финландецът се движеше чудесно в първите два бранша, само че позволи неточност в края и след контакт с бетонната стена загуби време.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (107)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР