Себастиан Фетел призна, че е бил изумен от невероятната скорост

...
Себастиан Фетел призна, че е бил изумен от невероятната скорост
Коментари Харесай

Фетел не знаел колко е бърз

Себастиан Фетел призна, че е бил учуден от невероятната скорост на колата си в квалификацията за Гран при на Китай, трети кръг от сезона във Формула 1. Асът на „ Ферари “ завоюва поулпозишън за днешното съревнование с под една десета от секундата пред съотборника си Кими Райконен. На повече от половин секунда останаха колите на „ Мерцедес “, като Валтери Ботас се оказа с 5 стотни по-бърз от Люис Хамилтън, който остана едвам четвърти.

„ Колата беше необикновено бърза и ставаше все по-добра – радваше се германецът след края на квалификацията. – Наистина съм сюрпризиран от преднината ни пред „ Мерцедес “. Тази писта беше тяхна в последните шест години и е хубаво, че успяхме да разбием хегемонията им. “

Така Фетел има съществени шансове за трета победа от началото на сезона, с която ще се утвърди на върха на генералното класиране. Действащият първенец Хамилтън пък загатна, че във възхода на „ Ферари “ има нещо съмнително.

„ Не желая да се занимавам с тях, тъй като би трябвало да виждам своята работа, само че в действителност ми се коства необичайно какъв брой добре започнаха да се оправят на всички писти “, съобщи британецът.

От трета стартова редица потеглят колите на „ Ред Бул “ като Макс Верстапен се оказа с едни гърди пред Даниел Рикардо. Два болида на „ Рено “ и по един на „ Форс Индия “ и „ Хаас “ оформиха челната десетка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР