Себастиан Фетел не се е предал от битка за световната

...
Себастиан Фетел не се е предал от битка за световната
Коментари Харесай

Титлата не е загубена, смята Себастиан Фетел

Себастиан Фетел не се е предал от борба за международната купа във Формула 1. Германецът, който изостава на 28 точки от Люис Хамилтън след отпадането си в Гран при на Сингапур, има вяра че поврат е вероятен.

" Никога не е добре да изоставаш в точките, избирам да съм напред, само че би трябвало да се съобразим със обстановката. Все още има доста надпревари до края на сезона, тъй че нищо не е изгубено ", сподели Фетел на формалната конференция на ФИА преди Гран при на Малайзия.

Асът на " Ферари " беше в компанията на съотборника си Кими Райконен и Макс Верстапен от " Ред Бул ", като и тримата трябваше да разясняват случая между тях в Сингапур преди две седмици.

The experts are saying Mercedes have the advantage, but do they Seb? pic.twitter.com/Y0jnIGSwsk
— Formula 1 (@F1) September 28, 2017

" Случаят е завършен, първо тъй като мина време, а второ – няма какво да променим. Не беше елементарно на нито един от нас да го одобри, само че се случва ", сподели метафизичен четирикратният международен първенец. " Състезанието в Сингапур не беше положително за нито един от нас тримата. Опитахме да стартираме по най-хубавия метод, а още в първата обиколка отпаднахме. Със сигурност щеше да ми бъде по-лесно, в случай че се беше случило по-късно в надпреварата, в никакъв случай не е прелестно да отпаднеш първоначално ".

Фетел счита, че " Ферари " не е посочил цялостния си капацитет и колата може да бъде по-бърза в надпреварите до края на сезона. След конкуренцията в Малайзия предстоят още пет старта: " Сузука " на 8 октомври, Гран при на Съединени американски щати (22 октомври), Гран при на Мексико (29 октомври), бразилското съревнование на " Интерлагос " на 12 ноември и финалът на сезона на 26 ноември в Абу Даби.

" Не виждам нещата по този метод, не мисля че напрежението върху нас е по-малко, тъй като изоставаме с 28 точки. Ако се представим мощно ще имаме по-голям късмет да спечелим. Разликата се отвори от едно мое отпадане, а не от поредност неприятни резултати, тъй че не виждам за какво тимът би трябвало да трансформира метода си, както и аз персонално ", добави Фетел.

Германецът има четири победи на " Сепнаг ", най-вече от настоящите водачи, само че пистата в Малайзия ще одобри старт от Формула 1 за финален път, откакто приключва контракта си.

" Имам четири победи тук и одобрявам пистата, имам положителни мемоари. Съжалявам, че няма да караме повече тук. Може би най-добре си припомням 2015 година, това беше първата ми победа с " Ферари ", разяснява Фетел.

 Фетел, Верстапен и Райконен разясниха случая си от Сингапур.
© Reuters

Фетел, Верстапен и Райконен разясниха случая си от Сингапур.

Макс Верстапен, който стартира сезона обещаващо, само че към този момент има седем отпадания в 14 надпревари, разяснява бъдещето си във Формула 1.

" Аз имам контракт с " Ред Бул " за 2018 година, тъй че оставам твърдо. През идната година желая да можем да побеждаваме. Това е напредъкът, който би трябвало да създадем. Искам да се боря за купата, а не просто за триумф в епизодични надпревари ", разяснява Верстапен.

Холандецът ще навърши 20 години в течение на спортния уикенд. Той постоянно е свързван с прекосяване в двата топ тима " Ферари " и " Мерцедес ", само че там към този момент няма свободни места за идващия сезон. Вторите водачи Кими Райконен и Валтери Ботас обаче са обвързани единствено за още една година с отборите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (118)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР