Себастиан Баес спечели най-ценната титла в кариерата си. Аржентинецът триумфира

...
Себастиан Баес спечели най-ценната титла в кариерата си. Аржентинецът триумфира
Коментари Харесай

Себастиан Баес триумфира с титлата в Рио де Жанейро

Себастиан Баес завоюва най-ценната купа в кариерата си. Аржентинецът победи на Откритото състезание по тенис на Рио де Жанейро.

Баес постави завършек на мечтаната серия на своя съотечественик Мариано Навоне, който мина квалификациите, а по-късно доближи до финала. В разногласието за трофея Баес се наложи с 6-2, 6-1.

" Невероятно, необикновено. Цяла седмица се усещах толкоз добре тук, в Рио. Казах преди, възприятието е като да играеш у дома, поради тълпата от хора. Сега към този момент желая повече ", сподели Баес, който получи трофея си от някогашния номер 1 състезател на Бразилия Густаво Куертен.



По-опитният Баес се оказа прекомерно мощен конкурент на аления корт. Той поведе с 4-0, преди Навоне да откри ритъма си в мача и да вземе гейм, само че по този начин и не съумя да се опълчи на противника си. Категоричната си победа Баес извоюва за час и 23 минути.

" В предсезона прекарах една седмица тук, тъй че познавам това място, познавам хората и се любувах на цялото си време на корта и отвън него ", показа щастливият първенец.

От през днешния ден първенецът в Рио ще запише най-хубавото си класиране в ранглистата в кариерата си. Той ще заеме 21-ата позиция в света. Навоне ще пробие в Топ 100, записвайки рекордно класиране под номер 60.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР