се разграничава от поредното решение на кмета на Перник ,

...
се разграничава от поредното решение на кмета на Перник ,
Коментари Харесай

Кметът на Перник вдига такса смет с 800 %. Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от това решение

се разграничава от следващото решение на кмета на Перник, което е в несъгласие със обществената политика на Партията и предизборната платформа за локални избори. Каквото от Българска социалистическа партия се дава обещание в съпротива, би трябвало да се извършва и в ръководство.
По предложение на кмета е увеличена такса боклук в селата от 2.5 промила на 19.6, което съставлява близо 800 %. За нас това е неприемлив растеж и изключително в настоящия миг на рецесия и увеличаваща се беднотия. Такова нарастване е и неефективно. То единствено ще направи несъбираемостта на отговорности към общината още по-голяма заради невъзможността на хората да ги платят. То не почива и на никаква законова логичност. Новата такса боклук би трябвало да регистрира 6.5 % растеж на минималната работна заплата и отчисленията по чл.60-64 от Закона за отпадъците.
 Владимиров: След 4 месеца Перник ще е с най-ниска загуба на вода в страната Владимиров: След 4 месеца Перник ще е с най-ниска загуба на вода в страната
Забавяне на трасето по замяна на водопреносната мрежа в Перник няма, съобщи пред Българска национална телевизия кметът на града Станислав Владимиров. Той уточни,...
Подобни дейности са в прорез с политиката, която Българска социалистическа партия постоянно сме отстоявали - за обществена взаимност и поддръжка на нуждаещите се. Категорично се разграничаваме от тях и настояваме решението да бъде преразгледано.
Позиция на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия е призната след сигнали от поданици на селата от община Перник на 18.12.2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР