се присъедини към Унгария и Полша в спора им с

...
се присъедини към Унгария и Полша в спора им с
Коментари Харесай

Словения подкрепи Унгария и Полша в спора с Евросъюза за върховенството на закона

се причисли към Унгария и Полша в разногласието им с Евросъюза по отношение на обвързването на достъпа до еврофондовете със спазването на върховенството на закона.
" Само самостоятелна юридическа институция, а не политическо болшинство, може да каже какво е правова страна ", написа словенският министър председател Янез Янша в писмо, изпратено до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. По-рано този месец министър председателите на Полша и Унгария изпратиха сходни писма до европейските водачи. Те заплашват да наложат несъгласие на бюджета за 2021-2027 година, в случай че бъде включено изискване достъпът до европейски фондове да зависи от спазването на върховенството на закона от страна на съответните държавни управления.
 Словения задейства националния проект за отбрана поради COVID-19 Словения задейства националния проект за отбрана поради COVID-19
Правителството на Словения разгласи публично зараза от ковид на територията на цялата страна, която влиза в действие от през днешния ден и ще про...
Както Полша, по този начин и Унгария са обект на европейски процедури за подкопаване на независимостта на правосъдната система, медиите и неправителствените организации. След обвързването на превода на фондове със зачитането на върховенството на закона двете страни рискуват да изгубят милиарди евро финансиране от Европейски Съюз, написа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР