се преобразува в постоянно действащ щаб за посрещане на украинските

...
се преобразува в постоянно действащ щаб за посрещане на украинските
Коментари Харесай

В Пловдив вече набират доброволци!

се преобразува в непрекъснато настоящ щаб за посрещане на украинските жители. Това е решено на съвещанието на Съвета по сигурност към регионалния шеф, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В регионалния щаб " Пловдив - Украйна " вземат участие над 50 души, представители на разнообразни институции, измежду които работа по " Миграция " към Министерство на вътрешните работи, ДАНС, РЗИ, УМБАЛ " Пловдив ", УМБАЛ " Св. Георги ", Инспекцията по труда, Агенцията по труда, Бюрото по труда, БЧК, кметът на община Пловдив като представител на общините в района, Министерство на туризма, българо-украински организации и фондации, доброволци, както и ръководителят на националния щаб, избран със заповед на министър председател министъра. Ще се изиска представител и на Агенцията по бежанците.

Щабът започва неотложно набиране на доброволци, които би трябвало да приказват украински, съветски, или британски. 

От на следващия ден щабът ще работи непрекъснато, като задачата е украинските жители да се обслужват на 1 гише. " Искаме, когато дойде рейс, хората да получат първо храна и да бъдат настанени, и по-късно - вместо да се разкарват по институциите, да получат на едно място услугите " - изясни регионалният шеф Йордан Иванов.

Пристигащите бежанци ще получават краткотрайна протекция според европейските наставления, което ще им даде равни права. 

Областният щаб не разполага с данни какъв брой са пристигналите в Пловдивска област украински бежанци. С сходна информация разполагат общините, защото чужденците се свързват непосредствено с тях. Имало е няколко случая на пристигнали в Пловдив бесарабски българи, които след това отишли на друго място. 

Заради огромния брой участници в регионалния щаб " Пловдив - Украйна " съвещанията ще се организират отсега нататък не в регионална администрация, а на друго място. В момента се търси подобаваща зала. 

Два денонощни горещи телефона са разполагаем на нуждаещите се: 032 605 550 и 032 605 515.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР