се подготвя както на дипломатическо, така и на военно ниво

...
се подготвя както на дипломатическо, така и на военно ниво
Коментари Харесай

Гърция се подготвя за продължителна криза

се приготвя както на дипломатическо, по този начин и на военно равнище за продължителна рецесия в Беломорието и Източното Средиземноморие най-малко до края на годината, когато ултиматумът на Европейския съюз към Турция изтича през декември. Други значими политически стадии ще бъдат изборите в Съединени американски щати на 3 ноември и вакуумът, основан до полагането на клетва на президента на Съединени американски щати на 20 януари, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, съобщи организация Фокус.
Междувременно телексът, публикуван от Турция за проучвателните действия на нейния проучвателен транспортен съд „ Оруч Рейс “, изтича на 22 октомври и остава да забележим по какъв начин ще реагира Атина, в случай че той работи в зоната сред 6 и 12 морски благи от остров Кастелоризо.
 Гърци и арменци затвориха гръцко-турската сухопътна граница при Кипос Гърци и арменци затвориха гръцко-турската сухопътна граница при Кипос
Гърци и арменци затвориха гръцко-турската сухопътна граница при Кипос с жива верига в символ на митинг против политиката на Анкара, преда...
В изявление за изданието немският външен министър Хайко Маас съобщи, че възобновяването на активността на турския транспортен съд „ Оруч Рейс “ край Кастелоризо е „ доста неприятна изненада “.
Гръцките въоръжени сили остават в положение на нараснала подготвеност за опцията за по-нататъшни провокации, само че боен удар от нейните военноморски сили би бил утвърден единствено при положение, че турските сили създадат първия ход.
Това не значи, че няма сюжети за това по какъв начин да се попречва активността на „ Оруч Рейс “ с други средства, в случай че е належащо. Началникът на Генералния щаб на Гърция Константинос Флорос и началникът на Щаба на Военноморски сили Стилианос Петракис, в съдействие с командира на флота Панайотис Лимперис, са преработили гръцката тактика, която до неотдавна се основаваше главно на Егейско море и на Източното Средиземноморие.
На дипломатическия фронт чака нови начинания от Берлин и в случай че не съумеят да се опълчват на експанзията на Турция, тя ще търси строги наказания от Европейски Съюз. Междувременно Гърция се стреми да задълбочи връзките си с Израел, Египет, Обединените арабски емирства и други страни, обезпокоени от турския експанзионизъм.
 Гърция гони със звуково оръжие мигранти по границата си с Турция Гърция гони със звуково оръжие мигранти по границата си с Турция
Гърция разполага спорни оръжия със звукови талази покрай границата с Турция, с цел да предотврати прекосяването на мигранти. Това...
Продължителната рецесия също по този начин значи, че са планувани проекти за подсилване на гръцките въоръжени сили и тяхната инфраструктура.
Що се отнася до интервенциите, има опасения, че идната ескалация от Анкара ще бъде изпращане на сондажен транспортен съд в региона, където е работил корабът „ Оруч Рейс “. Ако бъдат открити въглеводороди, Анкара може да ескалира напрежението, като изпрати сондажния транспортен съд „ Явуз “. Друг сюжет е Анкара да продължи с проучвания в областите, включени в меморандума за турско-либийските морски граници, който нарушава гръцките права.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР