се обединява в подкрепа на дете с вродено заболяване. Ивайло

се обединява в подкрепа на дете с вродено заболяване. Ивайло ...

Да помогнем на малкия Ивайло да проходи

се обединява в подкрепа на дете с вродено заболяване. Ивайло Илиев Чалъков се ражда с рядка диагноза – фибуларна хемимелия на лявото краче. Липсват малкия пищял и две пръстчета на крачето, деформирано ходило и изкривен голям пищял. Това пречи на момченцето да проходи.

Доктор Дроп Пейли и неговата клиника във Варшава, Полша, дават надежда на родителите му, че малкият палавник ще се възстанови напълно. Лечението обаче ще е дълго и скъпо, като ще се проведе на няколко етапа.

Първият етап включва процедурата Superankle, следва разтягане с фиксатор и рехабилитация и премахването им, като тези три дейности трябва да завършат през февруари догодина.

Престоят във Варшава е около 10 месеца, като за този първи етап НЗОК покрива операциите. Въпреки това средствата за пребиваването и евентуални непредвидени разходи са непосилни за семейството на Ивайло. Затова десетки пловдивчани обединяват усилия в подкрепа на благородната кауза. Училище "Драган Манчов" се включва в инициативата, като поставя кутия за дарения във фоайето на учебното заведение, както и в залата на Дом на културата "Борис Христов" по време на концерта на 27 юни 2021 година, посветен на 40-годишния юбилей на училището. Подобни акции се провеждат и на други места в града.

Всеки, който желае да помогне на Ивайло да проходи, може да го направи:

Уникредит Булбанк

13-годишно момиче готово да дари костен мозък на сестра си, търсят се средства 13-годишно момиче готово да дари костен мозък на сестра си, търсят се средства
"Цвети е болна от рак на кръвта, остра лимфобна левкемия. В момента е в ремисия в ИСУЛ в детската онкохематология под грижите на доктор...

BIC – UNCRBGSF

IBAN – BG09UNCR70001524361989

Титуляр на сметката – Фондация “Надежда за Бъдеще“

Основание за дарение – За лечение на Ивайло Чалъков

Източник: actualno.com