се обединява в подкрепа на дете с вродено заболяване. Ивайло

...
се обединява в подкрепа на дете с вродено заболяване. Ивайло
Коментари Харесай

Да помогнем на малкия Ивайло да проходи

се сплотява в поддръжка на дете с вродено заболяване. Ивайло Илиев Чалъков се ражда с рядка диагноза – фибуларна хемимелия на лявото краче. Липсват дребния пищял и две пръстчета на крачето, деформирано стъпало и килнат огромен пищял. Това пречи на момченцето да проходи.

Доктор Дроп Пейли и неговата клиника във Варшава, Полша, дават вяра на родителите му, че дребният палавец ще се възвърне изцяло. Лечението обаче ще е дълго и скъпо, като ще се организира на няколко стадия.

Първият стадий включва процедурата Superankle, следва разпъване с фиксатор и рехабилитация и премахването им, като тези три действия би трябвало да завършат през февруари следващата година.

Престоят във Варшава е към 10 месеца, като за този първи стадий НЗОК покрива интервенциите. Въпреки това средствата за пребиваването и възможни непредвидени разноски са непостижими за фамилията на Ивайло. Затова десетки пловдивчани сплотяват старания в поддръжка на благородната идея. Училище " Драган Манчов " се включва в самодейността, като слага кутия за дарения във фоайето на образователното заведение, както и в залата на Дом на културата " Борис Христов " по време на концерта на 27 юни 2021 година, отдаден на 40-годишния празник на учебното заведение. Подобни акции се организират и на други места в града.

Всеки, който желае да помогне на Ивайло да проходи, може да го направи:

Уникредит Булбанк
 13-годишно момиче готово да подари костен мозък на сестра си, търсят се средства 13-годишно момиче готово да подари костен мозък на сестра си, търсят се средства
" Цвети е болна от рак на кръвта, остра лимфобна левкемия. В момента е в ремисия в ИСУЛ в детската онкохематология под грижите на лекар...

BIC – UNCRBGSF

IBAN – BG09UNCR70001524361989

Титуляр на сметката – Фондация “Надежда за Бъдеще “

Основание за подаяние – За лекуване на Ивайло Чалъков
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР