се налага като зелен“ университет с всички разработки, дейности и

...
се налага като зелен“ университет с всички разработки, дейности и
Коментари Харесай

Тракийски университет - Стара Загора с официална заявка за първия зелен университет в страната

се постанова като „ зелен “ университет с всички разработки, действия и планове, в които се включва и инициира в последните години. Висшето образователно заведение взе участие интензивно и дава отговор на критериите по осъществяването на Третия народен проект за деяние по изменение на климата за интервала 2013 – 2020 г.Изпълнени са редица планове за енергоефективност в разнообразни факултети, звена и общежития.
Катедрата Аграрно инженерство към Аграрния факултет служи за образец в модерното планиране и внедряване на енергоспестяващи, фотоволтаични и слънчеви системи. Всички преподаватели от катедрата са членове на Камарата на инженерите в капиталовото планиране, като интензивно вземат участие в бизнеса в качеството си на реализатори, проектанти и консултанти.
 250 дръвчета обогатиха зеленото пространство на Тракийския университет в Стара Загора 250 дръвчета обогатиха зеленото пространство на Тракийския университет в Стара Загора
С 250 нови дръвчета залесиха зелените площи към Тракийския университет по концепция на студенти, отдадена на юбилейната 25-годишнина от с...
Тракийски университет – Стара Загора, в лицето на катедра Аграрно инженерство, се е включва като сътрудник в влиятелен интернационален план „ Енергийна успеваемост и по-добро качество на млякото в българските млечни ферми “ посредством норвежко финансиране в границите на програмната област „ Иновации в зелената промишленост “. Проектант и специалист в създаването на хибридни съоръжения за рандеман на топлота от ВЕИ в 3 пилотни ферми в страната е ръководителят на катедрата и помощник-ректор доцент Кънчо Пейчев, в екип с гл. ас. доктор инж. Димитър Георгиев и доцент Рашко Георгиев. Те съумяват да реализират високотехнологичен и обществен резултат, посредством осъществяването на новаторския план. Същият е номиниран с отличие за иновативност на ревюто „ Агра “.
Преподавателите споделят, че проектантската им активност в актуалните зелени планове датира още от 2000-та година, а зад тила си имат редица достижения като профилирани представители на науката от Тракийски университет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР