се надява да приеме всеобхватно криптозаконодателство през 2023 г. и

...
се надява да приеме всеобхватно криптозаконодателство през 2023 г. и
Коментари Харесай

Южна Корея ще легализира биткойна и другите криптовалути в страната до 2024 г.

се надява да одобри всеобхватно " криптозаконодателство " през 2023 година и да институционализира бранша до 2024 година

За това оповестява CoinTelegraph.

В сряда южнокорейският вестник Kukmin, базирайки се на изтекла информация от държавен документ, съобщи, че администрацията има намерение да показа Базов закон за цифровите активи (DABA) през идната година, а до 2024 година да одобри спомагателни закони.

Законопроектът ще бъде направен в сходство с интернационалните правила и ще се базира на опита на най-големите стопански системи в света, доколкото локалният съвет за финансова непоклатимост (FSB) ще си сътрудничи с Базелската банка за интернационалните разплащания (BIS) и регулаторите на Съединени американски щати и Европейския съюз.

Правителството възнамерява да разшири съществуващата инфраструктура за крипто-фиатните транзакции, позволявайки на повече банки да основат свои лични платформи за продан на фиатни криптовалути. Също по този начин южнокорейските управляващи чакат да институционализират NET-токените и да вкарат регулаторна рамка за ICO.

Разглежда се и въпросът за издаването на цифрова валута на Централната банка (CB DC). Банката на Корея...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР