се класира за осминафиналите на след като надигра Беноа Пер

...
се класира за осминафиналите на след като надигра Беноа Пер
Коментари Харесай

Циципас изхвърли палача на Григор от Australian Open

се класира за осминафиналите на откакто надигра Беноа Пер в четири сета – в обособените елементи 6-3, 7-5, 6-7 (2), 6-4, за два часа и 45 минути игра.
Четвъртият в света започва решително срещата и след ранен пробив и задатък от 3-0 не изпусна контрола върху откриващата част, с цел да поведе в резултата. Във втория сет играта бе по-равностойна, само че първата ракета на Гърция нанесе съдбоносен удар в 11-ия гейм, с цел да се приближи до класиране за осминафиналите.
Пер, който в предишния кръг в профил Григор Димитров в четири сета, не бе споделил обаче последната си дума и понижи изоставането си след безапелационно извоюван тайбрек. В четвъртата част двамата играеха гейм за гейм, когато французинът изигра неприятен гейм при 4-5 за Циципас и по този начин се сбогува с присъединяване в конкуренцията.

Най-добрият гръцки тенисист приключи с 21 аса, като загуби едвам 7 точки на първи сервис в целия мач и избави и двете точки за пробив пред Пер. Двамата приключиха с съвсем еднакъв брой уинъри – 40 на 39, само че французинът направи съвсем два пъти повече непредизвикани неточности – 50 против 26.
В спор за място на четвъртфиналите Циципас ще играе с американеца Тейлър Фриц, който стигна до петсетов триумф над Роберто Баутиста-Агут от Испания.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР