се класира за финала в турнира за Купата на Лигата

...
се класира за финала в турнира за Купата на Лигата
Коментари Харесай

Дузпи пратиха Бенфика на финал за Купата на Лигата

се класира за финала в шампионата за Купата на Лигата в. Лисабонските " орли " срещнаха доста компликации да отстраняват, само че се поздравиха с крайния триумф след осъществяване на дузпи. В постоянното време мачът на " Луж " приключи 1:1.

поведе в 16-ата минута с гол на. Бразилецът се възползва от неточност на гостите при изнасянето на топката и невъзмутимо преодоля стража.

Домакините направиха много пропуски, а при започване на втората част Боависта изненадващо изравни. Гола вкара някогашният нападател на Ботев (Пловдив) Густаво Афонсо от дузпа. Титуляр за отбора от Порто беше и Гаел Кукута, който до предишния сезон носеше екипа на Берое.

До края положения имаше и пред двете порти, само че нови попадения не паднаха. По правилник незабавно се пристъпи към осъществяване на дузпи. Първите трима футболисти на Боависта, които застанаха зад топката, не съумяха да вкарат. Победната дузпа за Бенфика осъществя Юлиан Вайгъл.

Грандът от Лисабон ще играе на финала за Купата на Лигата за първи път от 2016 година. Другият финалист ще бъде избран през днешния ден сред Спортинг (Лисабон) и Санта Клара.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР