се изменят и други закони. Със 101 гласа за, 52

...
се изменят и други закони. Със 101 гласа за, 52
Коментари Харесай

Тотален Трус В Парламента! От Това Зависи Начинът По Който Плащаме В България! Всичко Се Обърна!

се променят и други закони.

Със 101 гласа " за ", 52 " срещу " и 9 въздържали се депутатите отхвърлиха предлагането на държавното управление кешовите заплащания да бъдат лимитирани до 5000 лв..

Срещу намаляването на лимита на заплащанията в брой се оповестиха от " Обединени патриоти ", " Българска социалистическа партия за България ", Движение за права и свободи и " Воля ".

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ) отбрани предлагането за понижаване на тавана на кешовите заплащания, като означи, че това е следващата мярка за битка със сивата стопанска система.

Красимир Янков от левицата разяснява, че в случай че се одобри текста на държавното управление, всички разплащания над 5000 лв. ще минат през банковата система и ще бъдат таксувани. Според него по този начин на процедура се покачва данъчната тежест за жителите.

" Целта е, в случай че може през банките, и семки да си купуваме ", разяснява и Павел Шопов от " Обединени патриоти ", представен от Българска телеграфна агенция.

Така при гласуването на второ четене беше отхвърлено предлагането на държавното управление за смяна в Закона за ограничение на заплащанията в брой. Наскоро предлагането беше отхвърлено и в бюджетната комисия.

Депутатите се отхвърлиха и от първичното предложение самоосигуряващите се лица да подават годишна данъчна декларация единствено по електронен път.
Това щеше да засегне над 250 хиляди души.

Ако годишната данъчна декларация бъде подадена до 31 януари на идната година по електронен път, лицата ще употребяват отстъпка 5 на 100 върху налога за довнасяне по годишната данъчна декларация, само че не повече от 500 лева

Условието е да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности и данъкът за довнасяне да е импортиран в период до 31 януари, записаха депутатите в Закона за налозите върху приходите на физическите лица.

При разискванията в бюджетната комисия Менда Стоянова съобщи, че за 97.5% от лицата, употребили отстъпка за предходната година, тя е била до 500 лв.. Само 2.5% са употребили отстъпка от 500 до 1000 лв..

Предприятията - платци на приходи, подават декларация за дължимите налози единствено по електронен път, в случай че задължението за подаване на декларацията поражда след 31 декември 2017 година, записаха в закона депутатите.

С признатите на второ четене промени в ЗДДС златните монети се квалифицират като капиталово злато, в случай че дават отговор на избрани условия.

Принудителната административна мярка " запечатване на обект за период до един месец " ще може да се ползва и към трето лице, взеха решение депутатите. Мярката ще може да се ползва, когато все още на запечатване обектът или обектите се стопанисват от това трето лице, в случай че то е знаело или е могло да знае, че е стартирана процедура по запечатване.

Урежда се и корекцията на употребен данъчен заем за артикули и услуги, като се планува тези разпореждания да влязат в действие от 1 декември 2017 година

Останалите промени в Закона за Данък добавена стойност влизат в действие от 1 януари 2018 г.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР