СДВР публикува в официалния си профил във Фейсбук снимките на

...
СДВР публикува в официалния си профил във Фейсбук снимките на
Коментари Харесай

Издирват Боскос за катастрофата на Победа

СДВР разгласява в формалния си профил във Facebook фотосите на 57 наказани лица, укриващи се от правораздаването. Акцията има за цел да притегли всеобщо публично внимание и е с апел за подпомагане от страна на жителите.

Сред фотосите и имената е това на гръцкия студент Христос Боскос , който през 2014 година блъсна на автобусна спирка в Пловдив 15-годишната Катерина Матеева . Момичето оцеля по знамение. 

През 2015 г.  Пловдивският областен съд анулира 2-годишната условна присъда на гръцкия студент Христос Боскос . Наказанието на Баскос бе сменено с санкция от 5000 лв..

Съдът анулира и компенсацията от 12 000 лв. , което студентът трябваше да заплати на момичето. През 2016 година основният прокурор Сотир Цацаров внесе искане за обновяване на делото за пътния случай в Пловдив, при който гръцкият студент Христос Боскос блъсна момичето.

Инцидентът се случи на 19 май 2014 година, а последвалото развиване на делото, приключило с освобождение от наказателна отговорност на подсъдимите и налагане на санкции , провокира митинги в града, а Съюзът на съдиите в България излезе със защитна позиция към съда

До случая на пътя се стигна, откакто. Боскос форсирал жълтия състезателен Нисан, с цел да може също да премине и с близо 100 км./ч. се блъснал в другия автомобил, след което колата му се отклонила и връхлетяла върху ученичката, като ѝ  причини междинна телесна щета.

Към всяка от фотосите, качена във формалния профил във Facebook, Столична дирекция на вътрешните работи пусна и фотография на лицата, както и къса информация за търсения, а апелът към всички е да подават сигнали на телефон 112 или в най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи столична, в случай че имат информация за местонахождението на лицата. Сред търсените, с изключение на българи, има жители на Македония, Гърция и Турция. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР