СДВР предприема допълнителни мерки за пътната безопасност в София, съобщава

...
СДВР предприема допълнителни мерки за пътната безопасност в София, съобщава
Коментари Харесай

Затягат мерките за пътна безопасност в София

Столична дирекция на вътрешните работи подхваща спомагателни ограничения за пътната сигурност в София, оповестява БГНЕС.

Инициативата за засиления надзор е на кмета Васил Терзиев. Той разясни, че камери ще бъдат ситуирани към учебните заведения и детските градини. По думите му по този начин ще се обезпечат по-сигурни зони за децата.

Според градоначалникът на столицата случаите с пешеходци могат да бъдат понижени с положителното осветление на кръстовищата. Според него пешеходните пътеки могат да стана по-сигурни, в случай че пред тях се инсталират неравности.

Терзиев посочи, че скоростта в града би трябвало да се управлява по-добре даже и във вечерните часове. Той прикани за по-строг надзор против нарушителите.

Кметът на София уточни, че е реализирана сделка да бъдат сложени стационарни камери на сериозни места в столицата като Околовръстния път, бул. Сливница, бул. Черни връх, ул. Цар Борис III, бул. България и бул. Цариградско шосе. Устройствата ще бъдат предоставени от Столична дирекция на вътрешните работи, а слагането им ще бъде квалифицирано от Столична община. Допълнително с това сред 8 и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост ще работят всеки ден в София.
 Модерни камери в центъра и околовръстните пътища на София засичат джигитите
Модерни камери в центъра и околовръстните пътища на София засичат джигитите

При прекосяване на червен светофар - 50 лв. санкция и лишаване на 10 точки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР