СДВР дължи 480 лева обезщетение на Бойко Борисов заради ареста,

...
СДВР дължи 480 лева обезщетение на Бойко Борисов заради ареста,
Коментари Харесай

СДВР дължи 480 лева обезщетение на Борисов заради ареста

СДВР дължи 480 лв. обезщетение на Бойко Борисов поради ареста, който бе разгласен за противозаконен. 

Това реши Софийският административен съд. 

С решението се удостоверява първата присъда, съгласно която през март експремиерът е бил арестуван нелегално. Тогава Министерство на вътрешните работи нахлу в дома на Борисов в Банкя, както и в къщите на пиарката му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов. След неколкочасови обиски тримата бяха арестувани и отведени в ареста на Националната полиция за денонощие. Прокуратурата не откри данни, въз основа на които би могла да повдигне обвинявания.

Разпореденото задържане на Бойко Борисов " не покрива стандарта за непроизволност и правда ", взеха решение магистратите. Освен това служителите на реда са нарушили Европейската спогодба за правата на индивида, която изисква арестувания неотложно да бъде известен за аргументите за ареста.

Борисов към този момент завоюва едно дело против Министерство на вътрешните работи за противозаконното си задържане, само че от столичната дирекция са обжалвали първата присъда. На първа инстанция за противозаконни бяха оповестени и арестите на Горанов и Арнаудова, напомня " 24 часа ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР