СДСМ и мнозинството (в парламента на Република Северна Македония) показаха

...
СДСМ и мнозинството (в парламента на Република Северна Македония) показаха
Коментари Харесай

СДСМ заявяват, че няма да позволят на опозицията да блокира държавата

„ СДСМ и болшинството (в Народното събрание на Република Северна Македония) демонстрираха по какъв начин се работи за жителите, блокадите на Мицкоски в Народното събрание са победени ”, съобщи на конференция Богданка Кузеска, представител на СДСМ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Седмица след опитите на опозицията да блокира работата на Народното събрание, той действа и като се изключи че приемането на дневния ред беше провлечено във времето и се сътвори безпорядък на съвещанията, ВМРО-ДПМНЕ не реализира нищо, разгласи Кузеска.

„ Докато СДСМ сполучливо ръководи рецесията, като ползва ограничения за 400 милиона евро в помощ на жителите и фирмите, ВМРО-ДПМНЕ се пробва да блокира работата на Народното събрание. Деструктивното държание на Християн Мицкоски е опит да се заплаши естественото действие на институциите във времето на най-голямата международна рецесия и да се спре страната, да се основат проблеми. ”, съобщи тя.

В изказването си Кузеска акцентира, че с политиките, прилагани от СДСМ, страната е постоянна и сигурна и се оправя сполучливо с провокациите на „ най-голямата международна и икономическа рецесия ”, а „ вместо в полза на жителите и страната, Мицкоски се бори единствено за личния си стол в Белия замък ” (централата на ВМРО-ДПМНЕ).

Според представителя на СДСМ това държание на опозицията не е ново, а от ВМРО-ДПМНЕ са се държали деструктивно и когато страната е трябвало да се оправя с следствията от пандемията и когато са се взимали решения за увеличение на минималната работна заплата и пенсиите.

„ Дори когато става въпрос за стратегическите ползи и бъдещето на страната, ние виждаме същото държание. ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски работиха срещу Преспанското съглашение и участието в НАТО. Допреди 5 години страната беше изолирана, скарана със съседите си, обществото беше разграничено по съвсем всички признаци, а напрежението и споровете бяха всекидневие ”, уточни Кузеска, допълвайки, че изправена пред нови провокации, ”СДСМ още веднъж е на страната на страната и жителите ”.

От 10 май от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ започнаха дейна обсада на работата на Народното събрание, в следствие от която депутатите одобряваха дневния ред на съвещанието в продължение на два дни, а напрежението в залата от време на време се повишаваше съществено. От опозиционната партия оповестиха, че в понеделник органите им на ръководство ще вземат решение идващите дейности, които ще подхващат за да провокират предварителни избори. Днес от ВМРО-ДПМНЕ разгласиха изследване, поръчано за потребностите на партията, съгласно което биха постигнали съвсем 10% повече дали своят вот за тях, в сравнение с за ръководещата СДСМ.

Резултатите от това допитване Кузеска дефинира като следващото доказателство за опитите на Мицкоски за блокира работата на институциите, " само че и за операции ", тъй като рейтингът му пада и е изправен пред обстоятелството, че ще загуби постоянните избори през 2024 година. " Затова Мицкоски поръчва сходни анкети и по тази причина бърза, даже с цената на това да ощети на жителите ", разяснява Кузеска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР