СДС внесе сигнал в Централната избирателна комисия срещу кандидата за

...
СДС внесе сигнал в Централната избирателна комисия срещу кандидата за
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: СДС внесе сигнал в ЦИК срещу кандидата за евродепутат Стефан Тафров

СДС внесе сигнал в Централната изборна комисия против претендента за евродепутат Стефан Тафров. Това оповестиха от пресцентъра на Съюз на демократичните сили. На 15 май от партията са открили, че на страницата на претендента за Европейски парламент от листата на КП " Демократична България-Обединение " - Стефан Тафров, е качен избирателен клип, съдържащ фигуративна марка на Политическа партия " Съюз за демократичните сили ". От Съюз на демократичните сили означават, че партията е притежател на правата върху фигуративната марка, като отбраната е до 26.07.2021 година и прибавят, че представителите на партията вземат участие в листата на Политическа партия ГЕРБ, въз основа на подписано сред двете партии съглашение за присъединяване в изборите за Европейски парламент с обща листа.

В жалбата си до ЦИК от Съюз на демократичните сили показват, че разпоредбите за водене на предизборна пропаганда и положителните нрави не разрешават осъществяването на заблуждаваща пропаганда и потреблението на символи/графични знаци на други политически партии, участващи в изборите.

Политическа партия " Съюз на демократичните сили " не е давала своето единодушие за потребление на записаната и притежавана от партията фигуративна марка, заради което смятат това потребление за непозволено, излиза наяве от жалбата.

" Моля, да бъде сложено решение, с което да задължите КП " Демократична България- Обединение " да отстрани от пропагандния клип фигуративната марка на Политическа партия " Съюз на демократичните сили " - лице на лъвче с две вдигнати ръце, както и графичните знаци на Организацията на обединените народи и Политическа партия " Съюз на демократичните сили ". Моля, да бъде наложена санкция за позволено нарушаване на ИК ", написа в жалбата, входирана от ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен ХРистов. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР