СДС предупреди за неоправдана държавна репресия във връзка с приетите

...
СДС предупреди за неоправдана държавна репресия във връзка с приетите
Коментари Харесай

СДС предупреди за неоправдана държавна репресия

СДС предизвести за " неоправдана държавна принуда " по отношение на признатите на първо четене от Народното събрание оферти на държавното управление арестите да могат да остават в загадка до 48 часа.

В позицията на партията се отбелязва, че поправката е обяснима единствено в случай че визира обвинени в закононарушения, само че от Съюз на демократичните сили не виждат задоволително гаранции за това.

" За нас тези оферти са извънредно жестоко неуважение на правилата на правовата страна и демократичното общество ", сигнализират сините и допълват, че " всяко задържане, без право на отбрана, е срещу Конституцията. Неспособността на следствието да събере безспорни доказателства не може да оправдае погазването на конституционни права и свободи ".

" Правото на отбрана е всред безспорните права и всяко негово тъпчене рискува връщането към репресивните способи на следствие ", разясняват от Съюз на демократичните сили.

Според партията сходна мярка, която касае даже малолетни лица, " може да се преглежда единствено като неоправдана държавна принуда, която с изключение на всичко друго, ще докара до нови изгубени каузи в Страсбург, за които ще заплаща българският поданик ".

Сините се притесняват, че мярката може да аргументи " съществени душевен и здравословни вреди на околните на арестуваното лице, които ще бъдат в незнание за аргументите за неговото 48 часово неявяване. А още повече и за родителите на малолетните, които 24 часа няма да знаят къде са децата им ".

" Липсата на същински десен коректив, представляващ свободните хора в българския парламент, е проблем за цялото общество. Тази липса се усеща изключително мощно при приемането на закони, които носят сянката на полицейщина и тъпчене на изконни права, тъй като противоречивата корекция е гласувана съвсем без диспути ", безапелационни от партията и показват подозрение по отношение на опозицията на Българска социалистическа партия.

" За наследницата на Българска комунистическа партия, която изкарваше хората от домовете им като хунта и те изчезваха безследно, това е обяснимо. Но по какъв начин го позволяват партии, с искания, че са демократични ", чудят се от партията.

Те приканват да се блокира смяната, в случай че не се внесат ремонти за повече изясненост и гарантиране на правата на индивида.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР