СДС предостави архива на партията на Държавна агенция Архиви за

...
СДС предостави архива на партията на Държавна агенция Архиви за
Коментари Харесай

Историята на СДС влeзе в Държавния архив

СДС даде архива на партията на Държавна организация " Архиви " за предпазване и дигитализиране.

Така всички документи и решения на управлението на Съюз на демократичните сили от 1989 година до 2009 година бяха предадени на архива и към този момент всеки може да научи по какъв начин да вземем за пример са образувани държавните управления на Иван Костов и Филип Димитров.

Интересът към историята на Съюз на демократичните сили като първата демократична партия, трансформирала България след комунистическия режим, както и идното честване на 30-годишнината от основаването ѝ са положителни мотиви да се даде опция на всеки, който се интересува, да научи повече за Съюз на демократичните сили от документите на партията, обявиха оттова.

На церемонията по предаване на архивите в централата на партията участваха ръководителят на Държавна организация " Архиви " доцент доктор Михаил Груев, водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, зам.-председателите доктор Мариана Лазарова и инж. Теодор Петков.

Христов съобщи, че Съюз на демократичните сили е партия, която твори история и това е повода да се преразглеждат дейностите й през миналите години.

Доц. Груев добави, че масивът на Съюз на демократичните сили е скъп извор на актуалната българска история и от години водят договаряния с партията за предаване на архива. Той посочи, че архивът на сините е 33 линейни метра, което се равнява на височината на 10-етажен блок. И означи, че масивът е обработен и това ще даде опция за относително бързото му оформяне, след което ще стане публично наличен.

Всеки, които се интересува от ранната история на партията, ще може да се запознае с нея при започване на 2019 година, като посети читалнята на Държавна организация " Архиви ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР