СДС не е спомен. В момента е политическа реалност, заяви

...
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Вманиачили се слаби политици доведоха до разпад на дясното |

СДС не е спомен. В момента е политическа действителност, съобщи в изявление за БНР евродепутатът от ГЕРБ Александър Йорданов по мотив 31 години от учредяването на Съюз на демократичните сили, които се навършват на 7 декември.

По думите му Съюз на демократичните сили е минал през същата орис, през която са минали всички демократични партии, обединения и придвижвания, основани в някогашните социалистически страни след старта на измененията:

„ Нормално е една политическа партия да има своите върхове и своите низини. Главната причина да има срив в Съюз на демократичните сили е, че през 1997 година необятната мощ, която обединяваше всички демократично мислещи хора, това необятно ветрило, което покриваше целия политически набор в България, нашата визия беше, че след години, когато в България ще има народна власт, от тези партии ще се родят естествените демократични партии, които ще ръководят страната, съобщи Йорданов. - Това обаче не се случи. Една е значимата причина - когато ръководител на обединението Съюз на демократичните сили стана Иван Костов, той реши да я трансформира в единоначална административна командна партия. Така той повтори модела на някогашната комунистическа партия, която беше отвратила хората. От 2001 година до през днешния ден нито Съюз на демократичните сили, нито партиите, които се нароиха, не съумяха да завоюват избори. "

Според него сходни проблеми има и днешната десница:

„ Проблемът беше в егоизма, нарцисизма, вманиачаването, че от една персона зависи всичко. Второ, превръщането на всички партии, които се появиха, във врагове. Тази политика се продължава и през днешния ден от партии, които излязоха от Съюз на демократичните сили, както е „ Демократична България “... Според всички социолози единствената партия, която може да победи Българска социалистическа партия, е политическа партия ГЕРБ... От началото идеята на Съюз на демократичните сили е Българска социалистическа партия да не ръководи България, тъй като всяко ръководство на Българска социалистическа партия води нашата страна до злополука “.

Според евродепутата „ безусловно вманиачили се слаби политици доведоха до разпадането на дясното в България “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР