СДС излезе с позиция по повод тежката дата в българската

...
СДС излезе с позиция по повод тежката дата в българската
Коментари Харесай

СДС: Да се помни 9 септември! Прокситата на бившите служби се изявяват като политици и бизнесмени

СДС излезе с позиция във връзка тежката дата в българската история 9 септември. Именно на този ден през 1944 година се прави кървясъл прелом довел до ликвидирането на демокрацията и частната благосъстоятелност, почернил живота на стотици хиляди българи.

Ето какво написаха от Съюз на демократичните сили:

Девети септември е дата, която продължава да провокира разделяне в България. За някои  е ярък ден, тъй като е дал опция на хора, които не са и мечтали за това, да овладеят страната, да заграбят непознатото имущество, да лишат селяните от земята им, да разстрелват без съд и присъда неуместните, да си основат мракобесния „ Народен “ съд, да унищожават човешки животи с репресивния уред на Държавна сигурност, да станат покорни прислужници на Съветския съюз и да ни трансфорат в изолирана зад Желязната завеса територия, да живеят като капиталисти, а на милионите отрудени хора да подмятат утопията за светлото социалистическо бъдеще!

Девети септември е черна дата за нас, мислещите хора, които четем историята не от социалистическите учебници и пропагандаторите на някогашния режим, а от достоверните източници и безспорните обстоятелства. За нас нахлуването на Червената войска и окупирането на България е началото на половинвековен застой, изолираност, безчинства и лишаване на човешки свободи, на цинично изкривяване на комунистическата идеология в тоталитарен режим, в който сякаш всички бяха равни, „ само че някои бяха по-равни от другите “ – по Оруел.

Девети септември би трябвало да се помни, тъй като и през днешния ден прокситата на някогашните тоталитарни служби и структури, които в този момент се изявяват като политици и предприемачи, се пробват да ни убедят, че това е просто дата, която не би трябвало да се сатанизира, и акцентират какъв брой прекрасен бил животът по времето на социализма. За техните предшественици от Държавна сигурност и Българска комунистическа партия животът в действителност беше прекрасен! Но за отрудените хора, чиито пенсии бяха ограбени, които нямаха право да напущат България без позволение, да пазарят в специфичните магазини на властта, да показват свободно концепциите си, надали това е бил мечтаният живот!

Днес, 34 години след началото на демократичните промени, още не можем да излезем изцяло от хватката на 9 септември. Членове сме на НАТО и Европейски Съюз, само че продължаваме да сме отвън Еврозоната и Шенген. Последствията от комунистическия прелом още ни тежат и по тази причина българското държавно управление и цялата демократична общественост би трябвало да създадат едно последно изпитание за дефинитивно консолидиране в европейските структури.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР