СДС е против сградата на Раковски 134 да бъде дадена

...
СДС е против сградата на Раковски 134 да бъде дадена
Коментари Харесай

СДС иска един етаж от Раковски 134, не пуска бг прокурорите на Кьовеши в сградата -

Съюз на демократичните сили е срещу постройката на " Раковски " 134 да бъде дадена на европейските делегирани прокурори, каквото желание заяви служебният министър на правораздаването Крум Зарков. Сините остават без партиен офис, откакто над 30 години се обитаваха на този адрес.  

" Много е евентуално, в идващите дни адресът на Европейската прокуратура у нас да е ул. " Г.С. Раковски " 134, тази небезизвестна постройка. Тя е празна сега и няма да има някой, който да бъде изпъден ", каза Зарков преди ден. 

Съюз на демократичните сили обаче напусна постройката на " Раковски " 134, с цел да бъде изработен ремонт там. Договорката беше да ни се уточни помещение, където да отидем, до момента в който се случи ремонтът. Но нямаме такова предоставено помещение, изясни водачът на партията Румен Христов. 

Според сините това е опит за скрит план против Съюз на демократичните сили и бойкот на работата на прокурорите, които ще работят за Кьовеши у нас, съгласно гл. секретар Илия Лазаров. 

" Внукът на ген. Кацамунски, представителят на Българска социалистическа партия желае да заличи “Храмът на демокрацията. Сградата има потребност от главен ремонт. Нашето предпочитание е откакто отремонтират постройката, ние да заемем един етаж от алегорична позиция. Това е обичана от Съюз на демократичните сили постройка, тя е знак на измененията, на прехода. Ние виждаме един скрит план от страна на Българска социалистическа партия и Крум Зарков за политическо възмездие. " - сподели Христов. 

" Нашето предпочитание е да се изнесем краткотрайно отсам, да се направи финансов ремонт и да се върнем, употребявайки един етаж, за който ще си плащаме наем ", добави Лазаров.

" Българска социалистическа партия е последната партия, която би трябвало да нападна политически централи, тъй като сега тя населява една голяма политическа централа, държавна благосъстоятелност, за която не заплаща наем. Ако бъдем част от идващото ръководство, ще настояваме да се ревизира ситуацията със постройката на " Позитано " 20, за което Българска социалистическа партия би трябвало да благодари на Крум Зарков " - съобщи основният секретар на Съюз на демократичните сили. 

Лазаров разясни, че при започване на тази година договорът им е бил преустановен и от Съюз на демократичните сили са почнали диалози с регионалната администрация за даване на помещение. " Има сходно помещение, което ни удовлетворява на площад " Славейков ", сподели още той. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР