Сдружението SOS България започна кампания в подкрепа на младежите, които

...
Сдружението SOS България започна кампания в подкрепа на младежите, които
Коментари Харесай

”Пощенска кутия за бъдеще” ще подкрепя на младежите, напускащи центровете за настаняване от семеен тип

Сдружението " SOS България " стартира акция в поддръжка на младежите, които напущат центрове за настаняване от фамилен вид. Надсловът е " Пощенска кутия за бъдеще ". Идеята е всеки, който желае да напише писмо до обществения министър с молба страната да провежда сходна обществена услуга, която ще бъде в подкрепа на всички младежи, които напущат различна грижа. Адресът е: sosbg.org/pisma.

 

Кампанията стартира на 26-ти октомври и ще продължи до 25-ти ноември 2022г. Нейно лице е писателката Тери Турийска. За нея е значимо да бъде въведана тази услуга: „ Вярвам, че всеки юноша заслужава да бъде подсилен при започване на своя независим живот. SOS Детски селища България имат чудесна стратегия, която прави тъкмо това и считам, че тя би трябвало да бъде налична за всички младежи, напускащи грижа. Затова дано напишем писмо до Министъра да вкара услугата “, споделя Турийска.

 

Годишно към 400 младежи, които навършват 18г. напущат различната грижа и стартират независим живот. 

 

Според разнообразни изследвания и съгласно самите младежи тъкмо неналичието на умения за независим живот е това, което ги стопира да заживеят независимо. Често част от тях се трансформират в евентуални жертви на трафик или други закононарушения.

 

Социалната интеграция се оказва най-голямото предизвикателство пред младежите. За сполучливата интеграция е належащо и намирането на работа, която е основен фактор в постигането на автономия.

Нуждата от съпровождане на младежа в стъпките към автономия от приближен възрастен, обществен служащ или различен експерт в първите 3 години след овакантяване на различната грижа, е разпозната и потвърдена от Сдружение SOS Детски селища България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР