Сдружението Синя България, което е миноритарен акционер в Левски, отправи

...
Сдружението Синя България, което е миноритарен акционер в Левски, отправи
Коментари Харесай

"Синя България" пита шефовете на Левски как се плащат задълженията

Сдружението " Синя България ", което е миноритарен акционер в Левски, насочи три въпроса към управлението на клуба, които ще бъдат включени в Общото заседание на акционерите на 9 ноември.

Тръстът е миноритарен акционер и по този метод спомагателните въпроси могат да бъдат включени в дневния ред на Оценка за съвместимост.

От " Синя България " желаят да научат повече за отговорностите на клуба и погасяването им.

Въпросите към управлението на Левски са: доклад на изпълнителния шеф за активността на сдружението в интервала от 2.05.2023 година до датата на осъществяване на събранието, доклад на изпълнителния шеф за изплатени отговорности на сдружението към Националната организация по приходите в интервала от 2.05.2023 година до датата на осъществяване на събранието и произхода на средствата, употребявани за погасяването им, както и показване на план за погасяване на отговорностите на сдружението редом с финансирането на настоящата активност на сдружението за 2024 година.

" Вярваме, че тези въпроси са от изключителна значимост за съществуването на клуба и вълнуват освен акционерите в клуба, само че и всички левскари. Ето за какво считаме, че управлението на клуба би трябвало да разсее всички подозрения по отношение на съществуването и финансирането на клуба точно на идното Общо заседание на акционерите ", се споделя в известие на " Синя България ".

На тези въпроси ще би трябвало да дава отговор Даниел Боримиров, който зае поста на изпълнителен шеф след освобождението на Ивайло Ивков.

През пролетта от фенското съдружие влязоха в спор със притежателя Наско Сираков. Това се случи, откакто Сираков беше свикан от тръста да подава акциите си в клуба, а " Синя България " предложи да трансферира своя дял на Станимир Стоилов, който да ръководи клуба.

През юни " Синя България " изиска цялостен доклад от управлението на " Левски ", до момента в който в края на юли се стигна до събаряне на доверието от проведените последователи към Наско Сираков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР