Сдружението на малките доставчици на горива в Хърватия обяви предстоящо

...
Сдружението на малките доставчици на горива в Хърватия обяви предстоящо
Коментари Харесай

В Хърватия е възможно да бъдат затворени 240 бензиностанции

Сдружението на дребните снабдители на горива в Хърватия разгласи идно затваряне на бензиностанции, откакто през днешния ден държавното управление реши да замрази цените на горивата за още 14 дни, оповестява уеб сайтът Индекс.

Доставчиците имат намерение да затворят бензиностанциите в сряда или четвъртък.

Председателят на Сдружението на дребните дистрибутори Армандо Милявац отхвърли изказванието на управляващите, че по този метод пази дистрибуторите и сподели, че за тях обстановката е непроменена.

" Не знам на какви цени ще получаваме горивото, нито в какви количества. Не е правилно, че имаме големи облаги. От 21 юни до 5 юли тази година натрупахме 16,5 милиона куни загуби, които са документирани и изпратени в министерството на стопанската система ", сподели той за хърватската телевизия.

Според Милявац решението на държавното управление води до банкрут на дребните компании.

" Със сигурност ще има затворени бензиностанции, някои към този момент затварят, тъй като нямат гориво и няма с какво да го купят. През идващите няколко дни ще забележим какво значи наредбата, чакаме да бъдат затворени 240 бензиностанции на територията на Хърватия. Много хора, които работят на бензиностанциите, ще останат без работа, 50 % няма да съумеят да си намерят различна работа, ще би трябвало да бъдат съкратени ", добави Милявац.

Хърватското държавно управление одобри през днешния ден разпореждане за установяване на таван на цените на дребно и едро на петролните артикули и разпореждане за изменение на постановлението за акцизите върху енергийните артикули и електрическата енергия, според което най-високата цена на дребно на петролните артикули ще остане същата като през последните две седмици.

На бензиностанциите отвън автомагистралите цената на най-масовия дизел ще остане 13,08 куни (3,40 лева) за литър, а цената на главния бензин 95 - 13,50 куни (3,51 лева) за литър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР