Сдружението на българските зъболекари определи д-р Димитър Кътев от Враца

...
Сдружението на българските зъболекари определи д-р Димитър Кътев от Враца
Коментари Харесай

Д-р Димитър Кътев от Враца е зъболекар на 2019 година

Сдружението на българските зъболекари дефинира доктор Димитър Кътев от Враца за ортодонт на 2019 година. Името му беше оповестено от ръководителя на сдружението доктор Ема Михова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Д-р Димитър Кътев е ортодонт от 1982 година, първо е разпределен в Роман, откъдето е, а от 1986 година работи във Враца.

Монополът е главният проблем на българското опазване на здравето, уточни Анатолий Кънев, член на Управителния съвет на Сдружението, което е различно на Българския зъболекарски съюз. Според Кънев при съществуване на монопол в дадена област, няма развиване.

Първолаци учиха по какъв начин да пазят зъбките си
Според него би трябвало да се сътвори Камара на зъболекарите и да има повече от една здравна каса, да има изясненост при остойностяване на услугите и на нейна база да се дефинират държавните средства за дентална медицина. В момента съгласно него не е ясно по какъв начин се дефинират парите, планувани за опазване на здравето, които в страната са 4,5 % от Брутният вътрешен продукт. Той уточни още, че в Европа процентът варира сред осем и 11 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР