Сдружение „Зограф“ отправи призив към министър Атанас Атанасов. По думите

...
Сдружение „Зограф“ отправи призив към министър Атанас Атанасов. По думите
Коментари Харесай

Сдружение Зограф: Министър Атанасов трябва спешно да изкара ускорен курс за повишаване на общата си култура


Сдружение „ Зограф “ насочи апел към министър Атанас Атанасов. По думите им той би трябвало незабавно да изкара интензивен курс за повишение на общата си просвета.

Ето и цялата им позиция:

Министърът на културата Атанас Атанасов би трябвало незабавно да изкара интензивен курс по повишение на общата си просвета, в случай че счита и отсега нататък да остане отпред на институцията, оферират от съдружие „ Зограф “.

Най-тревожното е, че екипът на министър " просто Наско " и към днешна дата още не може да формулира и артикулира какви са стратегическите цели на Министерството на културата за 2022 година, установяват от неправителствената организация.

Вместо да продължава да се изживява за инфлуенсър и да снима видео-селфита със съмнителни художествени качества, 32-годишният министър Атанас Атанасов е редно още в околните дни да бъде изпратен на курс по повишение на общата си просвета, сполучливото довеждане докрай на който може би ще му помогне да стартира да се ориентира по-добре в бранша, упорстват от „ Зограф “. От неправителствената организация напомнят, че още в една от първите си телевизионни изяви новоназначеният министър на културата Атанас Атанасов чистосърдечно си призна пред камерата, че не познава хората в гилдията.

В тази връзка ще е добре като за начало съветниците на министър Атанасов да му изготвят и дават първоначално информация с къси биографични данни най-малко за някои от най-утвърдените модерни български писатели, актьори, режисьори, драматурзи, кино дейци, артисти, музиканти и композитори, както и художници, скулптори и изкуствоведи, предлагат от „ Зограф “. Разбира се, към въпросните информации под формата на сбита и синтезирана ннформация за достиженията на изтъкнатите ни създатели е рационално да има и техни настоящи фотоси, допълват от гражданското съдружие.

След като се запознае с по този начин квалифицираната оптимално синтезирана информация за родните ни създатели и актьори и стартира последователно да се ориентира по отношение на това кой кой е в българската просвета и изкуство, министър Атанасов би трябвало да обърне по-сериозно внимание и на формалния уебсайт на Министерство на културата, в който има съществени празноти, акцентират от „ Зограф “. Така да вземем за пример в раздела „ Стратегически цели на Министерство на културата “ на уеб страницата на ведомството незабавно бие на очи, че там липсва какъвто и да е настоящ текст, в който да са избистрени и дефинирани съответни стратегически цели и цели на институцията за 2022-а година, сигнализират от „ Зограф “.

Липсата на каквито и да е дефинирани стратегически цели за 2022-а година на уеб страницата на ведомството е доста тревожна, даже и плашеща, тя поражда и основателни подозрения, че най-вероятно и сериозна управническа стратегия в културния бранш или липсва, или пък тя занапред ще се приготвя и написа „ на коляно “ неизвестно къде и от кого, означават от гражданското съдружие. За страдание на формалния уебсайт на Министерството на културата няма да намерите никаква информация и по отношение на това по кое време най-накрая ще бъде направен и формалният Регистър на създателите и артистите на свободна процедура, заключават от съдружие „ Зограф “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР