Сдружение ПФК Ботев, което е законният правоприемник на футболното дружество

...
Сдружение ПФК Ботев, което е законният правоприемник на футболното дружество
Коментари Харесай

Сдружение ПФК Ботев зададе няколко важни въпроса за строежа на Колежа

Сдружение ПФК Ботев, което е законният приемник на футболното сдружение Ботев от град Пловдив, основано през 1912 година, излезе с следващата декларация, която идва в отговор на притежателя на компанията, която строи стадион " Христо Ботев " Илиян Филипов, който се закани да търси правосъдна отговорност на база изнесената информация за некачествено строителство.

Ето какво написаха от Сдружение ПФК Ботев, като под декларацията се е подписал и Клубът на последователите на " канарчетата ".

През последните години интензивно участваме в процесите към градежа на нашия стадион - Колежа. Въпреки желанието и напъните ни това, което следим, е очевидно некачествено осъществяване на типове СМР, установено неведнъж от медии, почитатели, строителни експерти, както и от кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и зам.-кмета по строителство Пламен Райчев при обиколката им на градежа на стадиона с група почитатели на 15.01.2023 година

След нея градоначалникът съобщи:

" Заедно с почитателите на " Ботев " инспектирахме строителството на Колежа и установихме нередности, които декларирахме към строителя. Убеден съм, че ще се реагира неотложно по нашия сигнал ".

Заснетият снимков материал и изказванията на кмета след тази среща безапелационно потвърждават направените констатации на срещата с почитателите, общински съветници, народен представител, жители и на конференцията на 22.01.2023 година

Г-н Филипов, на срещата присъствахте и Вие и пред към 200 души в залата обещахте за своя сметка да поправите некачествените СМР, само че на 17.02.2023 година видяхме изявлението Ви, в което отправяте закани към ръководителя на УС на Сдружение ПФК Ботев.

Г-н Филипов, изцяло споделяме казаното от Борис Гиздаков, тъй като това е и нашето мнение. Спрете със заканите и изпълнете качествено строителството, за чието финансиране ние, почитателите, имаме голям принос!

В този смисъл бихме Ви задали и няколко от многото въпроси, които подбуждат Вашето изявление:

- Защо, в случай че няма некачествено строителство, Вие неколкократно заявихте, че " сме спрели подизпълнителя, пуснали сме писма да си отстранят дефектите и едвам тогава ще бъде актувано "?

- Защо, в случай че няма некачествено строителство, не заведете дело още в този момент, а ще чакате приемането на Акт 16? Трябва Ви време ли, с цел да отстраните некачествените СМР?

- Ще заведете ли дело и против кмета господин Здравко Димитров, който обществено съобщи, че в деня на изработката на фотосите е установил нередности, които е декларирал към Вас?

- Ще заведете ли дело и против bTV, която преди нас първа сподели в няколко репортажа грубото тъпчене на софтуерните условия при строителството на стадиона?

Уважаеми ботевисти, прави усещане и обещанието на господин Филипов обичаният ни клуб да играе с Левски тази пролет на Колежа.

Г-н Филипов, ние най-вече бързаме да се върнем на Колежа, само че подсещаме, че с цел да се случи това, ще се измине пътят, посочен в решение 13 на Общински съвет - Пловдив.

По-рано на 17.02. офанзива имаше към различен наш съидейник и член на Сдружение ПФК Ботев - господин Рашко Стоянов. Защитихме го с думи, в случай че би трябвало, ще последват и каузи. Сега вършим същото. И предизвестяваме всички, че одобряваме офанзивите против всеки един от нас в борбата ни за Колежа като офанзива против всички нас.

Всеки, милеещ за жълто-черния дом, е съдействал в борбата през последните години и няма да оставим нито един да бъде прегазен поради тази борба. Битка за храма на Ботевизма, борба без изгода, борба за чест.
 Билетите за дуела Ботев (Пловдив) - Берое са към този момент в продажба
Билетите за дуела Ботев (Пловдив) - Берое са към този момент в продажба

Двубоят е в неделя от 14:45 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР