Сдружение Местна инициативна група Каварна-Шабла“ ще популяризира местните традиции, културното

...
Сдружение Местна инициативна група Каварна-Шабла“ ще популяризира местните традиции, културното
Коментари Харесай

С еврофинансиране популяризират потенциала за развитие на общините Каварна и Шабла

Сдружение „ Местна инициативна група Каварна-Шабла “ ще разпространява локалните обичаи, културното и историческо завещание на общините Каварна и Шабла. Проектът „ Да съхраним традициите във времето на територията на МИГ " Каварна-Шабла " “ се финансиран от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година, по подмярка 19.1 „ Помощ за подготвителни действия “ в частта на дребните пилотни планове на мярка 19 „ Водено от общностите локално развиване “. Общата стойност на плануваните планови действия възлиза на 76600 лева, от които 73666,22 лева са безплатно финансиране. Планираните действия ще приключат до април 2023 година

Ще бъде закупена мобилна сцена със система за осветяване и озвучаване, която ще се употребява за разнообразни събития на територията на МИГ-а. Сцената ще се дава безплатно при осъществяване на културни прояви през цялата година на територията на двете общини, което да спомогне за създаване на териториална еднаквост, за повишение на атрактивността и просперитета на територията.

В рамките на плана ще бъдат снимани рекламни филм и клипове за разпространение на локалната еднаквост и завещание на двете общини. В тях ще се съдържат фрагменти и информация за локални забележителности, ще се пресъздава региона по нов, актуален и атрактивен метод. Те ще бъдат популяризирани и в обществените мрежи с цел да се доближи до по-голям кръг от хора, както от страната, по този начин и от чужбина. Предвидено и е формалното им показване в двете общини.

За разпространение на плана и плануваните действия, ще се изготвят и разпространят осведомителни материали, както и ще бъде оповестена информация на уеб страницата на сдружението.

Реализацията на плановото предложение ще даде опция да се насърчи потреблението на териториалната еднаквост за разпространение на капацитета за развиване на територията Каварна-Шабла, посредством стабилно потребление на локалните запаси.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР