Сдружение „Книгини” кани на концерт на камерна формация „Te Deum

...
Сдружение „Книгини” кани на концерт на камерна формация „Te Deum
Коментари Харесай

Сдружение организира концерт в пещерата Леденика

Сдружение „ Книгини” кани на концерт на камерна групировка „ Te Deum Adoramus” тази събота, 8 юни, от 18:00 ч., в пещера „ Леденика”. В програмата творби от: О. ди Ласо, Б. Бритън, Н. Кедров, Д. Христов, Г. Попов, И. Спасов и други.
Камерна групировка „ Te Deum Adoramus” е типичен женски камерен хор, основан през 1997 година, с богата концертна активност в страната и чужбина, притежател на голям брой награди и оценки от интернационалните фестивали и състезания в съвсем всички европейски страни. Репертоарът на “Te Deum Adoramus” e многолик, обхващащ жанрове и музикални форми от всички столетия в интервала XIV – XXI век, като значително място заемат творбите на български композитори, църковно-славянските песнопения и пиеси от модерни създатели. Немалко творби са писани особено и отдадени на хора. Формацията реализира и звукозаписна активност – издадени са два независими компактдиска, в това число авторски албум на композитора Николай Кауфман, осъществени са голям брой записи за БНР, Българска национална телевизия и други европейски радиа.
Събитието е част от самодейността на съдружие „ Книгини” за разпространение на естествени и културно-исторически забележителности в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР