Сдружение „Група за граждански отпор срещу корупцията и наглостта в

...
Сдружение „Група за граждански отпор срещу корупцията и наглостта в
Коментари Харесай

Гражданското сдружение на Бареков даде и екранния партньор на Цолова Виктор Николаев на НАП и Прокуратурата

Сдружение „ Група за цивилен отпор против корупцията и наглостта в медиите”, представлявано от евродепутата Николай Бареков, даде и водещия на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев на Прокуратурата и Национална агенция за приходите. Разследване на организацията е открило подозрения за нелегално облагодетелстване в същия политически значим за страната интервал, в който имотно забогатява проверяваната към този момент от приходната организация Анна Цолова.

„ Считаме, че като жители е наш дълг да изобличаваме „ моралните ментори” на България, които всяка заран от телевизионния екран постановат дневния ред на събитията, показват се като коректив за публичното мнение и се възползват от опцията за влияние върху публиката, а в същото време с дейностите си пораждат подозрения за генериране, регенериране и одобряване на незаконната и порочна симбиоза сред властта и медиите”, пишат от сдружението в сигнала.

Инициатори показват още, че парцелите на Виктор Николаев, както и на неговата колежка Анна Цолова, са добити през 2014-а година, което по думите им поражда основателните подозрения в обществото, че е допустимо те да са били хонорувани „ под масата” по отношение на взимането на избрана страна на официално кръстеният от двамата водещи кръг „ Умни и красиви” по време на гражданските митинги, почнали през 2013-а година и ескалирали по време на предварителните парламентарни избори през 2014-а година. „ Това съмнение се поражда от обстоятелството, че по това време в утринния блок на „ Нова телевизия”, воден от тези две лица, с подозрителна периодичност се появяват едни същи тематики, свързани с уронване престижа и смазване репутацията на избрани политически партии и избрани персони в интерес на техните политически опоненти”, прецизират още те.

Освен до държавното обвиняване и приходната организация, документът е адресиран до АБРО и Нова телевизия. Сдружението "Граждани за отпор против корупцията и наглостта в медиите” насочва следните въпроси към изпълнителният шеф на журналистическата асоциация:

1.Смятате ли, че се съблюдават журналистическите стандарти и публичната нравственос, когато двама водещи организират акция за очернянето и омаскаряването на неуместни политици и публични персони, без да се дава опция за изложение на тяхната позиция?

2.Защо не се намесихте през 2014-а година когато Николай Бареков беше цел на ежедневните офанзиви и техните поръчкови посетители, които като че ли имаха абонамент през месеците юни, юли, август и септември в тяхното предаване?

3.Има ли съгласуемост сред журналистическа и социална нравственос, поради че тези лица взеха интензивно присъединяване в уронване престижа на политическа групировка и за какво тогава, вие, представители на АБРО, не се намесихте да отбраните журналистическите и морални стандарт, които очевидно не са едно и също нещо.

Като се обръщат към ръководителя на съвета на шефовете на Нова телевизия от сдружението търсят отговор и на въпросите:

1.Стои ли управлението на Нова телевизия зад публицистичната политика на двамата водещи?

2.Наясно ли сте, че тематиките и събеседниците се избират в прорез с естествената журналистическа нравственос – да се дава опция да се показват гледните точки на засегнатите страни?

3.Съдействало ли е управлението на Нова телевизия за имотното замогване на двамата водещи, наясно ли е с техните имотни покупко-продажби и дава отговор ли техния витален и заможен стандарт на платените налози от заплати от Нова телевизия?

От сдружението прецизират още, че тези следствия и сигнали имат за цел да опровергаят или утвърдят появилите се подозрения в обществеността за съществуване на тежки корупционни процедура измежду част от настоящите публицисти у нас.





Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР