Сдружение Градски транспорт и инфраструктура“ обявява акция за събиране на

...
Сдружение Градски транспорт и инфраструктура“ обявява акция за събиране на
Коментари Харесай

Ентусиасти спасяват емблематичен за София тролейбус

Сдружение „ Градски превоз и инфраструктура “ афишира акция за събиране на средства за откупуване на исторически тролейбус Шкода 9Тр, част от.

След договаряния с сегашния притежател, цената на тролейбуса е понижена на 8000 лв. под изискване, че бъде изплатен до края на годината. След това тролейбусът ще бъде нарязан за скрап! Вече са обезпечени 1050 лв. от нужната сума.

Тролейбусите Шкода 9 Тр се помнят от софиянци като „ пеещите “ тролейбуси, поради характерния мощен меден „ напев “, който издава ръководството му. Из града, сред 60-те и 80-те години, своето съществуване са изживели 395 броя от този модел.

 ретро тролейбус Конкретният тролейбус, който би трябвало да бъде изплатен, допреди няколко години се е движил в Пазарджик като сега се намира в Пловдив. Той е подобен като трансформация на тролейбусите от последната доставка за София през 1981 година

Кампанията „ Да запазим тролейбусната история на България “ започва 2016 година по самодейност на сдружението в съдействие със „ Столичен Електротранспорт “ ЕАД. Сред тролейбусите има един български, два чешки, един съветски и един канадски.
До момента 3 от 5-те тролейбуса към този момент са съхранени: 2 от „ Столичен Електротранспорт “ ЕАД и 1 с дарения, събрани от сдружението. В началото на 2017 година беше извършена огромна интервенция по избавяне и пренасяне на българският DAC-Чавдар 317 ЕTr от гр. Перник в гр. София, където чака своето възобновяване.

За да подкрепите акцията и с цел да разберете повече за акцията, посетете.

Повече за този модел тролейбус и фотоси можете да откриете 

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР