Сдружение Евро Адванс“ ви кани на еднодневен безплатен семинар за

...
Сдружение Евро Адванс“ ви кани на еднодневен безплатен семинар за
Коментари Харесай

Имунизирай се срещу фалшивите новини на 22 ноември

Сдружение „ Евро Адванс “ ви кани на еднодневен безвъзмезден семинар за възстановяване на медийната просветеност и ограничение на разпространяването на подправени вести. „ Read Twice: Имунизирай се против подправените вести “ ще се организира на 22 ноември в София, зала 4 seasons, Event Space 2020 (бул. „ България “ 1, в „ Малкото НДК “).

Семинарът е съфинансиран от Европейския съюз като част от плана Read Twice и се осъществя в партньорство с IAB България и Столична община. Предназначен е за представители на PR бранша, обществени и локални управляващи, цивилен организации, научни и просветителни институции, медии, основатели на наличие, библиотекари. Добре пристигнали са всички, които се вълнуват от тематиката и желаят да подобрят разбирането си за заплахата от дезинформацията и методите за справяне с нея.
Програма
Събитието е с начало 9:00 и край 15:30 часа, като е проведено в две елементи.  Програмата е интензивна и разнообразна, тъй че да включи както дискусионни, по този начин и обучителни и интерактивни детайли.

По време на утринната част специалисти от бранш връзки, медии, обучение, технологии ще дискутират заплахите от разпространяването на дезинформация в българския подтекст и ще издигнат тематики като изкуствен интелект и машинно-генерирано наличие, дезинформация от публични източници, красноречие и обществена връзка.

Ще бъдат показани на практика софтуерни решения и принадлежности за ограничение на дезинформацията на ежедневно равнище, сполучливи планове и разработки с принос за разпознаването на подправени вести и неутрализирането на дезинформационни акции.

Следобедната част ще се концентрира върху практическите аспекти на битката с дезинформацията и повишението на медийната просветеност – ще бъдат показани начинания за противопоставяне на дезинформацията на национално и европейско равнище, благоприятни условия за поддръжка за цивилен планове в тази сфера.

Гл. ас. доктор Весислава Антонова, медиен специалист, публицист на свободна процедура и академични учител ще организира образование за инспекция на обстоятелства и различаване на подправени вести и интерактивна работилница с присъстващите участници, с цел да ги запознае с най-важните правила при работата с вести и софтуерни решения, овластяващи потребителите.
Участници
Водещи:
Ива Григорова, MSL, шеф PR бизнес на MSL, част от Publicis Groupe България, член на Етичната комисия на IAB България и заместител ръководител на BAPRAАс. доктор Весислава Антонова, Университет за национално и международно стопанство
Лектори:
Боян Томов, ръководител на Сдружение „ Евро Адванс “, шеф на Бранд Медия България;Илияна Захариева, ръководител на УС на IAB България, шеф " Корпоративни връзки " на А1;Десислава Темелкова, шеф на дирекция „ Спорт и юношески действия “ в Столична община;Проф. доктор Иванка Мавродиева, учител в Софийски университет, основен редактор на сп. „ Реторика и връзки “;Боян Дафов, младши откривател в GATE Institute;Никола Тулечки, създател на „ Данни за положително “;Енея Георгиева, член на АЕЖ и други.Как да се включиш?
Събитието е гратис с предварителна регистрация на този линк (до запълване на потенциала на залата).

За спомагателна информация и настояща стратегия, посетете страницата на събитието във Facebook.

Събитието е част от плана Read Twice, финансиран по стратегия CERV (Граждани, тъждество, права, ценности). Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна организация за обучение и просвета (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР