Сдружение БОЕЦ е осъдило прокуратурата да плати обезщетение от 4

...
Сдружение БОЕЦ е осъдило прокуратурата да плати обезщетение от 4
Коментари Харесай

БОЕЦ осъди прокуратурата за клевета

Сдружение БОЕЦ е осъдило прокуратурата да заплати обезщетение от 4 хиляди лева поради оскърбителен изказвания, оповестява. Става въпрос за изявление на заместник-главния прокурор Даниела Машева пред комисията ЛИБЕ в Европейския парламент.

Машева си е разрешила документално да разгласи пред евродепутатите, че прокуратурата е атакувана, тъй като е увредила „ стопански ползи “ на мнозина. Заради това засегнатите са подхванали офанзиви против прокуратурата, „ в това число и такива с медиен и политически темперамент “. Писмото е изпратено в края на септември 2020 година

Прокуратурата нападна БОЕЦ пред евродепутатите с изказванието, че е връзка с банкера Цветан Василев , който се укрива в Сърбия и „ може да се направи обосновано съмнение, че дейностите на представителите на тази неправителствена организация (критиките й против прокуратурата) са стимулирани точно от ползите на подсъдимия Василев “.

След завеждане на делото за клюка прокуратурата не е дала никакви доказателства, с цел да потвърди изказванията си.

Съдът намира за изцяло потвърдена тезата на БОЕЦ, че изказванията за връзката на сдружението с Цветан Василев са лъжливи и внушават подмолни зависимости с лице, упрекнато за банкрута на КТБ. Решението на съда може да бъде обжалвано.

Цветан Василев е в Сърбия от 2014 година, когато КТБ банкрутира. Тогава беше формирано дело за източване на банката. Заедно с Василев са обвинени още 18 души. В момента делото се гледа на първа инстанция в спецсъда в София, само че е още в начален стадий. Наблюдаващ прокурор по делото беше Иван Гешев .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР