Сдружение Бизнесът за Пловдив , чийто председател е Атанас Рогачев,

...
Сдружение Бизнесът за Пловдив , чийто председател е Атанас Рогачев,
Коментари Харесай

Бизнесът за Пловдив против събарянето на Бетонния мост

Сдружение " Бизнесът за Пловдив ", чийто ръководител е Атанас Рогачев, Камарата на инженерите в капиталовото планиране /КИИП/ и пловдивският омбудсман Борислав Стаматов учредяват Съвет от специалисти за идния пробив под Централна гара.

" Експертите ще приготвят разбор на плана за създаване на автомобилния подлез сред бул. " Васил Априлов " и " Македония ", след което ще предложат разновидности за строителство за да има по-добър резултат и повече изгоди за Пловдив. Докладът ще бъде импортиран в Министерството на превоза, НКЖИ и Община Пловдив ", заяви Румен Хорев от сдружението.

Обществената поръчка за модернизацията на ЖП възел - Пловдив, в която е включен и пробивът под гарата, е оповестена от НКЖИ, само че сега се апелира. Предприемачите в елементи са се срещнали с плана и имат възражения.

В документите липсват данни за предпроектно изследване и изясненост за метода на изкопните работи. Те упорстват строителството да се прави единствено със закрит прийом, т.е. под булевардите и улиците.

" Ако три години центърът на Пловдив остане разкопан, целият град ще стане пленник на една компания ", предизвести Румен Хорев.

В заданието не е конкретизирано по какъв начин ще се измества основният колектор. Няма геоложки изследвания, което е извънредно значимо за отводняване, защото дебитът на подпочвените води е доста огромен.

В подробния организационен проект, направен от НКЖИ, няма Бетонен мост, което значи, че той се отстранява. Бизнесът не е склонен градът да се лиши от транспортното оборудване, което може да бъде повдигнато до нужните стандарти.

На фотография: Под този празен терен до Централна гара би трябвало да мине транспортния подлез

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР