Сдружение Български щит изпратиха отворено писмо до кмета на Пловдив

...
Сдружение Български щит изпратиха отворено писмо до кмета на Пловдив
Коментари Харесай

Доброволци питат кмета на Пловдив имат ли нужда от тях

Сдружение " Български щит " изпратиха отворено писмо до кмета на Пловдив Здравко Димитров. В него подлагат на критика позиция на зам.-кмета Йордан Ставрев, съгласно която градът нямал потребност от доброволното формирование.

От Сдружението разясняват тяхната функционалност и показват, че тяхното формирование " Мейдей " -България, записано за територията на Община Пловдив, е единственото в България, което дава наряди към тел. 112. За последната година е отразило над 60 сигнала за пожари, паднали дървета, отводняване, търсене на изчезнали, от които близо половината са отработени независимо, а останалите взаимно с пожарните екипи на РД ПБЗН-Пловдив, осведомят от " Български щит ".

Освен това към този миг доброволци от Сдружението оказват помощ на място в Турция откакто с това потвърждават своята успеваемост и надеждност, пишат още в писмото.

Позицията на зам.-кмета, изпратена към Сдружението, гласи, че Пловдив си има свое непринудено формирование и нямал потребност от друго. От " Български щит " показват, че цялото съоръжение, екипировка и образование на доброволците се прави с персонални средства и дарения, за разлика от общинското формирование, което се устоя от държавния и общински бюджет, под юрисдикцията на зам.-кмета господин Ставрев. 

В тази връзка от Сдружението изпращат отворено писмо към кмета на Пловдив Здравко Димитров, отправяйки няколко въпроса.

Предоставяме ги без редакторска интервенция:
Това не е ли двоен стандарт към пловдивчани? Кмета на Община Пловдив на всички пловдивчани ли е или преди този момент негови зам.-кметове ги разделят на " наши " и " ваши "? Когато на пловдивчанин е избавен живота или имуществото, неговата признателност зависи ли от критерия на зам.-кмета на Пловдив, за наши и ваши или за него има единствено и само значение обстоятелството, че доброволци са били подготвени да му се притекат на помощ? Как тъкмо господин Ставрев си показва присъединяване и ангажираността на обществото? Като първо ги дели на наши и ваши или ние всички би трябвало да сме част от това общество? Нима това което прави като активност Сдружение " Български щит ", не е всичко това, което е поето, като ангажираност и отговорност, към пловдивската общност? На какъв тъкмо принцип зам.-кмет господин Ставрев дели наши и ваши и отхвърля да сътвори условия в които Сдружение " Български щит " в още по-голям мащаб да основава ангажираност у младежите, към спорт и публично потребни прояви? Как тъкмо господин Ставрев реализира тези положителни организационни модели на взаимоотношение, усъвършенства механизма на връзка, укрепва доверието към общинската администрация и бързо позволява подадени сигнали, откакто нашата първа входирана молба преди една една година с входящ № 22 КЛ-84 от 2022-02-10, за даване на помещение за задачите на нашата активност, към момента е оставена без отговор. А втората такава, входирана през месец ноември с № 22VI-102/22.11.22, получи отговор на 10 февруари 2023 година, от Председателя на Общински съвет Пловдив, след мое следващо питане, само че не и от заинтригуваната страна, зам.-кмета на Пловдив господин Ставрев? Къде тук е доверието и къде потъна първата молба или там сме били още веднъж разграничени на наши и ваши? Как тъкмо господин Ставрев употребява капацитета на публично-частното партньорство и не опонира ли напълно позицията на зам.-кмета на Пловдив, отнесена към заключението заложено в Програмата за ръководство? Нима това да има в границите на Общината самофинансиращо се настоящо непринудено формирование, не е тъкмо този капацитет за публично-частно партньорство? Нима активността на нашето съдружие в ангажирането на младежта в спорт, просвета и публично потребни прояви не е също по този начин тъкмо тази опция за публично-частно партньорство? Как тъкмо изразената позицията към Сдружение " Български щит " от страна на зам.-кмета на Община Пловдив, господин Ставрев, кореспондира с ангажираността ръководството и работата на общинската администрация да е съобразена с националните стратегически документи?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР