Сдружение „Българска легия антимафия” сигнализира Народното събрание за назначаването на

...
Сдружение „Българска легия антимафия” сигнализира Народното събрание за назначаването на
Коментари Харесай

Сигнал до НС: Зам.-министърът на земеделието от ПП Иван Христанов е в конфликт на интереси, участва в борд на частна фирма

Сдружение „ Българска легия антимафия” алармира Народното събрание за назначението на Иван Маркос Христанов, който влезе в последния 47-и парламент от листата на Политическа партия в Плевен, където бе подложен преди всичко. От организацията обръщат внимание, че Христанов е в спор на ползи, а назначението му от премиера Кирил Петков е в прорез на ЗПКОНПИ и Кодекса на труда.

„ Българска легия антимафия” цитират в сигнала си до народните представители точните законови разпореждания, които са нарушени, като показват и обстоятелства, че все още новият заместник-министър на земеделието е настоящ член на борда на „ И Ем Пи Инвест България” АД,

„ Следователно, към сегашния миг господин Иван Христанов е в спор на ползи, доколкото макар че заема висша държавна служба – заместник-министър на земеделието, той е вписан като член на Съвета на шефовете (управляващия орган) на „ И Ем Пи Инвест България” АД, ЕИК 203120042 “, се показва в сигнала на „ Българска легия антимафия”.

В Търговския указател не е налично регистриране на решение Христанов за освобождение от присъединяване в комерсиалното сдружение. „ След датата на назначението му за заместник-министър на земеделието, а преди този момент и за избирането му за депутат, по партидата на сдружението няма подавани заявки.

Нещо повече, събитието, че Христанов е траял да извършва длъжността на член на съвета на шефовете на „ И Ем Пи Инвест България” АД, ЕИК 203120042 и след 13.06.2017 година, е подаденото в Търговския указател Заявление А5 № 20210224211845, по което е осъществено регистриране 20210302101442.

С това заявление е показан Протокол от съвещание на Съвета на шефовете на „ И Ем Пи Инвест България” АД от 08.01.2021 година, който е подписан от господин Иван Маркос Христанов – третия положен автограф “, разкрива „ Българска легия антимафия”.

От организацията смятат, че господин Христанов е назначен в нарушаване на императивната наредба на член 107а, алинея 1, т. 2 КТ и все още е в спор на ползи. Затова приканват народните представители да извършат инспекция по изложените в сигнала обстоятелства и условия.

Пълният текст на сигнала от Григор Здравков, от Сдружение „ Българска легия антимафия”, до Народното събрание:

.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР