Сдоста добро темпо, в 7.00 часа в село Катуница, община

...
Сдоста добро темпо, в 7.00 часа в село Катуница, община
Коментари Харесай

Катуница на референдум за добив на инертни материали

Сдоста положително движение, в 7.00 часа в село Катуница, община Садово, стартира гласуването в локалния референдум " за " или " срещу " добиването на инертни материали край селото. Това сподели за Българска телеграфна агенция кметът на селото Красимир Юруков.

Той посочи, че гласоподавателите гласоподават в три секции, които са отворени в локалното учебно заведение, в читалището и в кметството.

Право на глас в садовското село имат към 1600 души. Допитването се провежда с решение на Общински съвет - Садово във връзка решение на Министерския съвет, с което се дава концесия за експлоатиране на кариера за баластра на терен 235 дка в местността " Кацара ".

Юруков добави, че теренът, избран за концесия не е воден обект, а земеделска земя, в която, съгласно него, към този момент нелегално е добивана баластра за филц и пясък.

Жителите на село Катуница ще би трябвало да кажат мнението си и за това, дали кметството в селото и общинската администрация могат да издават разрешителни и за създаване на здания и слагане на преместваеми обекти по отношение на концесия за това. За да бъде зачетено допитването ще би трябвало да гласоподават най-малко 40 на 100 от имащите право на глас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР