Сделките за нови кораби и бронирани машини на обща стойност

...
Сделките за нови кораби и бронирани машини на обща стойност
Коментари Харесай

МО търси подводница втора ръка, но засега не може да намери

Сделките за нови кораби и бронирани машини на обща стойност близо 2.5 милиарда лв. предстоящо няма да се случат до края на годината, както твърдеше политическото управление на военното министерство.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов изясни в четвъртък, че се надява, напролет на идната година да има опция да се подпише контракт за новите бойни бронирани машини за Сухопътните войски.

По искане на някои от компаниите, участващи в състезанието, срокът за даване на предложения е продължен доникъде на декември. После те ще би трябвало да бъдат оценени и да стартират договаряния с определената компания.
Отсега е ясно, че и новият период, подложен от военния министър, е мъчно осъществим.

Той заяви обаче, че държавното управление се е отказало от първичното си искане да изплаща машините разсрочено за 12 години и към този момент е готово на финансова рамка за 8 години, което е плюс за фирмите.

През август военното министерство изпрати искане за предложения до четири компании за бронирани машини. Това са ARTEC GmbH (Германия), Patria (Финландия), NEXTER Group (Франция) и General Dynamics Land System – MOWAG (Швейцария).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР