Сделките с парцели и недвижими имоти от януари до септември

...
Сделките с парцели и недвижими имоти от януари до септември
Коментари Харесай

Чужденците намериха ново място, където да влагат парите си

Сделките с имоти и недвижими парцели от януари до септември на настоящата година с чужденци в Южна Корея доближи 16 405 броя. Това е рекорден индикатор за въпросния интервал, откогато се води сходна статистика от началото на 2006 година За съпоставяне, за същия интервал на предходната година тази цифра е 15 727.

Вероятно броят им за настоящата година ще надвиши този от 2020-та, когато се били подписани 21 048 сделки за парцели с задгранични жители. Спрямо 2006 година нарастването е пет пъти. Тогава на чужденци са продадени 3178 парцела.

Град Инчхон – ситуиран на запад от Сеул, е преди всичко по брой покупко-продажби с недвижими парцели, добити от чужденци. За първите девет месеца на настоящата година те са придобили в града 3056 парцела. Броят на записаните от чужденци, наели парцел там, е 2394 до юни. От януари 2017 година до месец май 2020 година са купени 23 167 парцела на обща стойност 6.4 милиарда USD.

Поскъпването на жилищата в Сеул доближи 15-годишен най-много. Това е и главната причина локалното население на напуща града.

На 24 октомври Министерството на земята, инфраструктурата и превоза разгласи своите проекти за правенето на законопроект за изменение на съществуващия закон за придобиване на парцели от чужденци. Промяната се състои в това да се изисква повече информация за нерезидентите, искащи да придобият парцел в страната.

Част от експертите в сектора са на мнение, че сега чужденците релативно елементарно купуват парцели и са надалеч от строгия държавен надзор, на който са подчинени корейските жители. По техните думи, задграничните купувачи могат да избегнат строгите ограничавания по заемите, защото могат да вземат заеми в личната си татковина и за ги влагат в Южна Корея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР