Сделките с недвижими имоти ще намалеят значително и цените ще

...
Сделките с недвижими имоти ще намалеят значително и цените ще
Коментари Харесай

Сделките с имоти рязко ще спаднат

Сделките с недвижими парцели ще намалеят доста и цените ще паднат, защото вложителите се приспособяват към „ новата парадигма “ на възходящи лихви и разтърсвания в международната стопанска система.

„ Инвеститорите в недвижими парцели бяха хванати неподготвени от бързо влошаващите се стопански вероятности. Скоростта на смяната и смяната в трендовете от относително позитивни към негативни на всички места докара до огромна промяна “, споделя Брад Хайлър, началник на европейските недвижими парцели в Brookfield.

Тази смяна охлажда пазара на недвижими парцели. „ Банките станаха по-селективни, по-малко склонни към риск. Очакваме размерът на транзакциите да намалее доста и това към този момент се случва “, споделя Хайлър.

Ще се появи пазар за „ активи с по-високо качество “, само че цената им е в затруднено състояние, като остарели, ексцентрични офиси, може да падне фрапантно, до момента в който възходящите лихвени проценти и инфлацията ще усилят разноските за притежателите на парцели. В същото време мрачната икономическа вероятност към този момент тежи върху търсенето на наематели за нови площи.

Вероятно е да възникне напрежение, защото притежателите на жилища рефинансират своите ипотеки. Тъй като лихвите се повишават бързо от началото на настоящата година и търсенето на наематели на остарели офис площи спада, цената на заема за някои може да надвиши приходите от недвижими парцели.

Според Хайлър, цените може да паднат още повече. Но той е уверен, че повтаряне на 2008 година, когато цената на парцелите се срина по време на международната финансова рецесия, е малко евентуално, защото наемодателите са доста по-малко задлъжнели.

„ Като цяло не считаме, че е даже покрай това, което беше тогава. Банките са доста по-здрави, равнищата на ливъридж са доста по-ниски, а договорите нормално са малко по-кратки. Но към момента е прекомерно рано, ще забележим какво ще се случи по-нататък “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР