Сделката за продажбата на Нюкасъл още не е факт, но

...
Сделката за продажбата на Нюкасъл още не е факт, но
Коментари Харесай

Причините Нюкасъл да е големият фаворит за подписа на Гарет Бейл

Сделката за продажбата на Нюкасъл още не е реалност, само че от няколко седмици медиите се надпреварват да спрягат доста от настоящите футболни звезди за трансфер при " свраките ". Според Marca новите притежатели на британския клуб имат две огромни цели - Маурисио Почетино и Гарет Бейл. Изданието разкрива за какво точно Нюкасъл е най-вероятният нов тим на Бейл, в случай че уелсецът си тръгне от " Сантиаго Бернабеу ".

Нюкасъл ще е един от най-богатите клубове в Премиър лийг и ще може да си разреши голямата заплата на Бейл, която постоянно се явява спънка пред евентуалните купувачи. Крилото получава по 17 млн. евро годишно, само че тези пари няма да са проблем за новата власт на " Сейнт Джеймсис Парк ". Същото важи и за трансферната сума. Реал Мадрид ще желае не повече от 20 млн. за Бейл, тъй като за кралския клуб е по-важно да се избави от заплатата му.

Големият въпрос е дали самият футболист ще е склонен да се реалокира в Нюкасъл. Миналото лято той беше покрай контракт с китайския Дзянсу Сунинг, който го изкушаваше с извънредно преференциална оферта, само че в последна сметка до договорка не се стигна. Тогава и Реал не склони да пусне уелсеца гратис.

Бейл харесва живота в Мадрид и избира да извърши контракта си до 2022 година. Фактът, че не се схваща добре със Зинедин Зидан и все порядко е титуляр, не тормози някогашния ас на Тотнъм. Ако обаче треньор на Нюкасъл стане Почетино, това може да убеди 30-годишния футболист да се завърне в Премиър лийг. Самият Почетино постоянно е казвал, че се въхищава на Бейл и би се радвал да го притегли в Тотнъм. Двамата може би ще имат късмет да работят дружно, само че не в Северен Лондон.

До предишното лято Тотнъм имаше алтернатива да си върне Бейл. Клауза в контракта на уелсеца позволяваше на " шпорите " в границите на 72 часа да насочат оферта за него, в случай че към този момент е получил такава от различен британски клуб. Тотнъм не се възползва от клаузата и тя отпадна, а към днешна дата на хоризонта няма различен клуб, който би се конкурирал с Нюкасъл за подписа на звездата.

Вариант пред Бейл е и да продължи кариерата си в Съединени американски щати, само че нито един тим от MLS не може да си разреши заплатата му, даже Интер Маями. Тази алтернатива пред уелсеца ще е настояща, в случай че той остане в Мадрид до края на контракта си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР