Сделката за продажбата на Челси е близо до одобрение. Офертата

...
Сделката за продажбата на Челси е близо до одобрение. Офертата
Коментари Харесай

Сделката за Челси е все по-близо до одобрение

Сделката за продажбата на Челси е покрай утвърждение. Офертата на консорциум към американския предприемач Тод Боели на стойност 4,25 милиарда лири бе призната, само че се чака решението на държавното управление. Последните дни се появи информации, че договорката е пред неуспех заради несъгласието на Роман Абрамович на препоръчаната конструкция на продажбата.

 

Друг проблем е дългът на Челси към компанията Фордстам ООД, която е с близки връзки до руснака, само че не е публично негова.

 

Според Таймс, който цитира източник, непосредствен до Абрамович, юристите на олигарха са намерили решение, което би трябвало да бъде утвърдено от държавното управление на Англия. В информацията се добавя, че ръководителят на Борда на шефовете на лондончани Брус Бък и шефът Марина Грановская ще получат бонуси от 50 милиона лири, когато договорката бъде финализирана.

 

Правителството желае да е несъмнено, че никаква част от парите няма да стигне до джоба на Абрамович.

Крайният период за реализиране на продажбата е 31 май. Същата дата е и крайният период за регистрация за евротурнирите за идващия сезон. Висшата лига пък се среща при започване на юни, когато дава лицензи за присъединяване за идващия сезон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР