Сделката за придобиване на мажоритарния дял акции на Левски от

...
Сделката за придобиване на мажоритарния дял акции на Левски от
Коментари Харесай

Левски е съвсем близо до решението на всички проблеми - сделка с Юнайтед груп

Сделката за придобиване на мажоритарния дял акции на Левски от страна на Юнайтед Груп е все по-близо, написа Тема спорт. Очаква се в околните дни от компанията на сръбския предприемач Драган Шолак публично да разгласят интереса си към клуба от " Герена ".

Както е известно, задграничните вложители желаеха цялостен одит, или по-точно дю дилиджънс на сините и след неговото привършване са останали удовлетворени от видяното. Дълговете с дребни отклонения, са от порядъка на 30 милиона лв., каквито са били и очакванияга. Евентуална договорка се чака да има по време зимната пауза.

Тя може да се реализира преди Нова година. Но началото на процеса по джиросване на акциите да е през октомври.

От Левски към този момент на няколко пъти анонсираха, че Юнайтед Груп има интерес към клуба. Мажоритарният притежател на сините Наско Сираков и изпълнителният шеф Ивайло Ивков към този момент разкриха за това.

" Има интерес от Юнайтед Груп. Лично аз ги потърсих като нов спонсор, защото нашият изнемогва да покрива условията ни. Пристигна писмо в клуба, с което тази голяма интернационална компания първо изпратиха свои висши представители – изпълнителните шефове, преди финала за Купата на България бяха на стадиона и гледаха подготовка на Левски. Видяха и мача, хората в действителност имат кардинален интерес. Изпратиха писмо с желание за придобиване на клуба и дълготрайна инвестиция ", сподели Ивков. Представители на компанията участваха и на последното дерби с ЦСКА (2:0), а по-късно организираха и среща с шефовете на " Герена ".

Наско Сираков съобщи на срещата с последователи в Карлово, че ползата на Юнайтед Груп е най-много поради работата на Станимир Стоилов. От своя страна Мъри показа в изявление, че при идване на нови притежатели ще подаде оставката си, след което ще седне на договаряния, с цел да разбере задачите и пътят, по който ще поеме Левски. Но сигурно вложителят ще желае да задържи треньора отпред на сините.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР