Сделката за придобиване на Булсатком, водещ оператор за платена телевизия ...

Сделката за придобиване на Булсатком, водещ оператор за платена телевизия

Булсатком с нов собственик - Viva Corporate Bulgaria, представлявана от Спас Русев

Сделката за придобиване на Булсатком, водещ оператор за платена телевизия и широколентови услуги на българския пазар, е сполучливо финализирана. Новият притежател на Булсатком е Viva Corporate Bulgaria, представлявана от господин Спас Русев – сполучлив бизнесмен и постоянен инвеститор  на телекомуникационния пазар в Югоизточна Европа, до неотдавна акционер във Виваком, водещият телекомуникационен оператор на  България.
“Viva Corporate Bulgaria купува Булсатком за да подкрепи  възходящата траектория на развиване на компанията като в това време резервира сполучливата формула клиентът да е в центъра на стратегическото обмисляне на активността. Ще продължим да концентрираме напъните на Булсатком в създаване на основни артикули и услуги – платена телевизия, разнообразно наличие и закрепен интернет с чудесно качество на налични цени ” – разяснява господин Спас Русев.
Булсатком е най-големият снабдител на платена телевизия в България с водеща позиция в сателитната телевизия. През своите DTH и IPTV2.0 платформи компанията дистрибутира над 240 телевизионни канала, 230 от които с HD качество и 8 с 4К/UHD. Разнообразието от канали включва цялото портфолио на НВО с всички блокбастър кино канали, както и водещи спортни, кино и занимателни канали, популяризирани извънредно от Булсатком. Наскоро компанията стартира новаторската премиум услуга b-box – телевизионно Android устройство,  сертифицирано от Гугъл, което обезпечава чудесно качество на картината, образован списък и голям брой медийни приложения. 
“Мениджмънт екипа на Булсатком посреща с оптимизъм Viva Corporate Bulgaria и сме подготвени дружно с новия вложител да работим интензивно, с цел да затвърдим водещата позиция на Булсатком на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги ” – сподели господин Станислав Георгиев, изпълнителен шеф на Булсатком.
Детайлите по договорката остават конфиденциални все още.  По информация на вестник Капитал, става дума за над 120-130 милиона евро.

Източник: kaldata.com