Сделката за покупката на активите на ЧЕЗ от „Инерком“ трябва

...
Сделката за покупката на активите на ЧЕЗ от „Инерком“ трябва
Коментари Харесай

Кадиев: Да се развали сделката с ЧЕЗ, а после държавата да влезе като равноправен участник

Сделката за покупката на активите на ЧЕЗ от „ Инерком “ би трябвало да бъде развалена и след това да се тръгне към договорка, в която страната да взе участие като „ пълноправен участник “. Това разяснява пред Нова телевизия Георги Кадиев.
Ако има подписана договорка за покупка от това сдружение по какъв начин страната ще подпише, сложи въпрос Кадиев като с спогодба за мощния израз окачестви сходен акт като „ национално изменничество “. Лидерът на партията „ Нормална страна “ сложи под въпрос финансовите и управнически благоприятни условия на притежателят на „ Инерком “ Гинка Върбакова. ЧЕЗ има 3000 чиновници и това е напълно друг бизнес, до момента в който един фотоволтаик има 30 души, множеството от които са пазачи.
" Да управляваш един фотоволтаик не те прави енергетик ", сподели Кадиев. По думите му би трябвало да има изискване бъдещият притежател на такива активи да е или страната или стратегически вложител.
Ден по-рано в ефира On Air Кадиев съобщи, че „ договорката за ЧЕЗ е корумпирана през цялото време и сигурно е била съгласувана с държавното управление. В момента държавното управление взе участие в тази договорка - то продава ЧЕЗ на себе си ", съобщи водачът на партия " Нормална страна " Георги Кадиев пред Bulgaria ON AIR.
В поддръжка на влизането на страната се разгласи и водачът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов. Той обаче сложи въпроса по какъв начин тази договорка ще се отрази в частност върху арбитражното дело на ЧЕЗ против България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР